Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zadržení podezřelého

Tábor - Nejméně tři případy má zřejmě na svědomí čtyřicátník od Jordánu. 

Táborští kriminalisté včera z oddělení obecné kriminality včera zahájili úkony trestního stíhání 41 letého muže z města na nádrží Jordán, který je důvodně podezřelý z naplnění skutkové podstaty přečinů Krádež a Poškození cizí věci.

Nejméně ve třech případech se pravděpodobně dopustil krádeže vloupáním do provozoven v Táboře, kde jeho předmětem zájmu byla finanční hotovost a alkohol.

Nejprve v druhé polovině února v noční době vnikl do baru v centru města, kde vše prohledal a odcizil několik tisíc korun a lahví lihovin. Po sobě zanechal škodu za 12 000 korun.

V druhém případě v druhé polovině dubna, v době nouzového stavu, za použití násilí vnikl do baru, kde vše prohledal, kdy odcizil peníze a různé nápoje. K tomu si vzal i barevný televizor a poškodil reproduktory. Majiteli tím způsobil škodu 23 000 korun.

Poslední případ je evidován z uplynulého víkendu, o kterém jsme vás v pondělí informovali https://www.policie.cz/clanek/kradeze-pokladnicek.aspx, kdy vnikl do provozovny ve Světlogorské ulici.

Kriminalisté muže zadrželi a po předání usnesení o zahájení trestního stíhání, podali státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí do vazby. Zatím na rozhodnutí čeká v policejní cele.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

6. srpna 2020

vytisknout  e-mailem