Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zadržení pachatele loupežného přepadení

Kriminalisté Prahy III v úterý zadrželi podezřelého z loupežného přepadení. 

Kriminalisté z pražské Palmovky zadrželi v úterý 15. prosince muže, který přepadl benzínovou čerpací stanici v Náchodské ulici v Praze 9. Maskovaný muž namířil na obsluhu střelnou zbraň a donutil ji k vydání hotovosti se slovy: „Dělej, dělej, nebo budu střílet“. Obsluha z obavy o svůj život vydala finanční hotovost, kterou si lupič vložil do svého batohu a z místa utekl.

Kriminalistům se podařilo doohledáním útěkové trasy podezřelého nalézt oblečení, které muž měl na sobě v době přepadení. I přes dokonalé maskování a zahlazení stop, se kriminalistům z pražské Palmovky specializujícím se na „loupežná přepadení“ podařilo podezřelého ztotožnit a následně v místě jeho bydliště zadržet.

Při následném výslechu se k loupežnému přepadení doznal a jako motiv uvedl, že tím řešil svou tíživou finanční situaci. Plynovou pistoli po loupežném přepadení prodal. Sedmadvacetiletý muž je v současné chvíli obviněný ze spáchání trestného činu loupež, za což mu v případě odsouzení hrozí až deset let za mřížemi.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 18. 12. 2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem