Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zadržení několika pachatelů

Příbramsko - Policistům se podařilo dopadnout několik pachatelů. 

Nakupoval a prodával kradené věci!
     Policistům se podařilo dopadnout dalšího pachatele, a to 28 letého muže. Nakupoval kradené věci a následně je prodával. Dne 30. října mu bylo sděleno obvinění z přečinu podílnictví. Hrozí mu až čtyřleté vězení.
     Dne 3. června zakoupil v Praze větší množství různého nářadí. Koupil ho však za mnohem nižší cenu, než je jeho skutečná hodnota a navíc bez dokladů původu. Dotyčný si tak musel být vědom, že věci pocházejí z trestné činnosti. Jak se ukázalo, nářadí bylo zcizeno den předtím z vozidla, které bylo zaparkované v okrese Jičín. Ještě v ten samý den nakupoval obdobně i v Příbrami. I tady věci pocházely z auta, to bylo vykradeno přímo v Příbrami. Dne 19. července zase výhodně obstarával kradené věci v Plzni. Šlo opět o nářadí, které tentokrát pocházelo ze dvou vykradených aut na Jihlavsku a z  prodejního stánku na koupališti v Třebíči.
     Během října je to již třetí větší akce. V síti příbramských kriminalistů tak uvízlo celkem osm pachatelů. Nejčipernější z nich (23letý muž) měl na svědomí 38 krádeží. Specializoval se převážně na vykrádání vozidel, domů a sklepů. Při svých zlodějnách způsobil škodu, která přesáhla půl milionu korun. Při akci s názvem „Neptun“ byli zadrženi dva pachatelé, kteří zaměřovali svou pozornost pro změnu na krádeže a následný prodej lodí a lodních motorů.

Napadl policistu
     Dne 31. října kontrolovala hlídka policistů v Příbrami kolem třetí hodiny ranní 27letého muže. Dotyčný nespolupracoval a nechtěl předložit věci pocházející z trestné činnosti, které měl uschované pod ošacením. Nejdříve policistům vyhrožoval, a poté udeřil jednoho z nich do oka. Tímto jednáním se dopustil přečinu násilí proti úřední osobě. Navíc si vyslechl i sdělení podezření z trestného činu krádeže. Vykradl totiž dvě vozidla v Příbrami a jedno ve Lhotě u Příbrami. Tam vnikl dne 24. října do zaparkované toyoty a vzal autorádio, navigační systém, brýle a nabíječky. Majiteli auta způsobil škodu ve výši 11 tisíc korun.

Vyhrožoval ženě usmrcením
     50letý násilník z Příbrami je nepoučitelný. Dne 28. října byli policisté přivoláni do jeho bydliště, kde vyhrožoval manželce, že ji a celý být polije louhem a zapálí. Na místo okamžitě vyjela hlídka. Následně mu strážci zákona sdělili podezření z přečinu nebezpečné vyhrožování. O pět dnů později opět svou ženu napadl slovně a poté i fyzicky. Udeřil ji pěstí do obličeje a vyhrožoval, že ji usmrtí. Za tento trestný čin stanovuje trestní zákoník až jeden rok odnětí svobody.

4. listopadu 2013, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem