Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zadržení několika pachatelů

Příbramsko - Třiadvacetiletý muž se dopustil 38 krádeží.  

     Pořádný „účet“ vystavili kriminalisté pětici pachatelů z Příbrami. Nejčipernější z nich figuruje u 38 případů krádeží, které spáchal od ledna letošního roku. Nejvíce se snažil v měsíci červenci.
     Vykradl celkem 21 vozidel, ze kterých bral kabelky, tašky, nářadí, alkohol, telefony, notebooky, nepohrdl však ani oblečením. Na svědomí má mít i několik domů, tři sklepy, dvě novostavby, jeden hotel a také restauraci. V jednom dni, 16. července, se pokusil vniknout do osmi domů v Jincích, ale ani jednou se mu to nepodařilo. Nejčastěji kradl v Příbrami, v Březnici a v Jincích. Také poctil svou návštěvou Dobříš, Milín a Orlík. Nejvíce vybraných aut bylo přímo v Příbrami a pak následovala Březnice. Výše škody, kterou svými zlodějnami způsobil, přesáhla půl milionu korun.
     V některých případech mu vypomáhala 22letá žena, která hlídala, zda někdo nepřichází, aby nebyli při krádeži rušeni. Například spolu zavítali do domu na Dobříši a ze zahrady zcizili nafukovací bazén. Dále mu někdy pomáhali odvážet odcizené věci 32letý muž a 21letý mladík. V jednom případě šel s 29letým mužem vykrást hotel Hájek v Příbrami. Stalo se tak 24. června. Z kanceláře zde vzali mobilní telefon a notebook.
     Tomuto 23letému muži sdělili kriminalisté v pondělí obvinění. Sečteno, podtrženo – obviněn byl ze čtyř trestných činů, a to z krádeže, poškození cizí věci, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Ve zlodějském oboru není nováčkem, byl již v posledních třech letech za obdobné činy souzen a trestán.

Další vykradači vozidel
     V pondělí krátce po půlnoci se rozezvučela na operačním oddělení tísňová linka 158, kdy bylo oznámeno, že v Jáchymovské ulici v Příbrami se „motá“ kolem zaparkovaných aut několik osob. Hlídka, která byla okamžitě vyslána na místo, zadržela tři muže ve věku 18 – 25 let. Vnikli do dvou vozidel a z jednoho stačili ukrást autobaterii. Ještě ten den si vyslechli sdělení podezření z přečinu krádeže.

Mezinárodně hledaná osoba
     Příbramským kriminalistům se podařilo dopadnout na Dobříši v úterý ráno mezinárodně hledanou osobu, na kterou byl vydán evropský zatýkací rozkaz. Šlo o 39letého cizince, který se měl dopustit ublížení na zdraví a maření výkonu úředního rozhodnutí. Následně dotyčný putoval do vydávací vazby.

23. října 2013, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem