Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zadrženi krátce po krádeži

TEPLICE - Dva úspěchy bílinských policistů, Zpronevěřil peníze.. 

Zadrženi krátce po krádeži
 
Zloděje měděných kabelů se podařilo dopadnout bílinským policistům. Ti zadrželi ve sběrně druhotných surovin dva muže ve věku 21 a 31 let z Bíliny, kteří zde chtěli prodat měď, kterou krátce před tím vyloupali z kabelů. Oba se vydali krást do areálu elektrárny, kde odizolovali 40metrový kabel a získanou měď poté odvezli do sběrny. Organizaci ČEZ tak způsobili škodu téměř 60 tisíc korun. Oběma zadrženým mužům sdělili policisté obvinění z přečinu krádeže.
 
Další úspěch bílinských policistů
Další dva zloděje se podařilo zadržet bílinským policistům při krádeži kovů v dolech Bílina. Dva muži z Bíliny a Obrnic vnikli do areálu skladovacího prostoru, kde z prostoru montážního místa odcizili jeden kus válečku dálkového pasového dopravníku o hmotnosti 50 kg a jeden kus válečku dálkového pasového dopravníku o hmotnosti 30 kg v celkové hodnotě 3000,-Kč. Při tomto jednání však byli přistiženi policejní hlídkou. Uvedeného jednání se podezřelí dopustili, ačkoli byli za krádeže v posledních třech letech potrestáni.
Přibylo jim tak další obvinění z krádeže.


 
Zpronevěřil peníze
 
Od své známé převzal 31letý muž z Krupky finanční hotovost ve výši 10.000,-Kč za účelem výměny za eura. Poškozená však neobdržela ani eura ani předaných 10 000,-Kč. Navíc muž odmítal celou věc s poškozenou řešit. Ta to oznámila na policii a muži bylo sděleno obvinění z přečinu zpronevěry.


 
Teplice, 30. března 2011, por.Bc.Ilona Novotná

vytisknout  e-mailem