Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Zadrženi hříšníci v dopravě

Hlídka Inspektorátu cizinecké policie České Budějovice zastavila řidiče osobního vozidla značky VAZ 2101 pod vlivem alkoholu a řidiče osobního vozidla značky DAF, na kterého byl vydán zákaz řízení motorových vozidel. Kolegové z cizinecké policie v Jindřichově Hradci odhalili přítomnost cizince, po kterém bylo vyhlášeno pátrání v Schengenském informačním systému.  

Dne 11.10.2008 ve 21.25 hodin zastavili policisté z Inspektorátu cizinecké policie České Budějovice řidiče osobního vozidla značky VAZ 2101 asi 400 metrů před obcí Jakule na Budějovicku. Řidič byl vyzván k předložení dokladů nutných k prokázání totožnosti
a oprávnění k řízení a provozu motorového vozidla na pozemní komunikaci a poté byl vyzván k provedení orientační dechové zkoušky přístrojem Dräger. Ukázalo se, že muži byla naměřena hodnota 2,36 promile alkoholu v dechu. Výzvu k podrobení se lékařskému vyšetření ke zjištění alkoholu nebo návykové látky v krvi a moči tento řidič odmítl, a tak byl zadržen jeho řidičský průkaz a provedeny příslušné úkony podle trestního řádu.  

Policisté Inspektorátu služby cizinecké policie České Budějovice následující den v 10.15 hodin na parkovišti u obce Lišov kontrolovali pětadvacetiletého řidiče vozidla značky DAF bílé barvy, který nepředložil doklady potřebné k řízení motorového vozidla.
Při následujícím šetření se muž přiznal k tomu, že mu byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel, a že je v současné době ještě platný. Toto bylo potvrzeno v informačních systémech policie a s tímto „neřidičem“ byly zahájeny úkony trestního řízení z důvodu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Téhož dne ve 20.45 hodin provedla hlídka policistů Inspektorátu cizinecké policie Jindřichův Hradec, se sídlem v Nové Bystřici, pobytovou kontrolu ubytovacího zařízení v obci Staňkov. Zde byl odhalen čtyřicetiletý cizí státní příslušník, který je veden v evidenci Schengenský informační systém, kde příslušné soudní orgány žádají informace k místu pobytu nebo bydliště za účelem předání obsílky v souladu s vnitrostátními právními předpisy a platnými úmluvami o vzájemné pomoci ve věcech trestních. Osoba tedy nebyla omezena
na svobodě a po vyrozumění národní centrály SIRENE byla propuštěna ze zadržení.

nprap.  Marie  Russfellová  DiS.  - 13.10.2008


vytisknout  e-mailem