Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zadržení hledané osoby

Na muže bylo vydáno několik mezinárodních zatýkacích rozkazů 

 Policisté Národní jednotky cíleného pátrání Policie České republiky (odbor pátrání úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia České republiky), ve spolupráci se zásahovou jednotkou Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, zadrželi včera v pozdních večerních hodinách v Praze 3 – Žižkov mezinárodně hledanou osobu.

Zadržený cizinec (38) byl v mezinárodním pátrání na základě evropských zatýkacích rozkazů vydaných Maďarskými a Nizozemskými justičními orgány a dále na základě mezinárodního zatýkacího rozkazu vydaného justičními orgány Srbské republiky. Ve všech případech se jednalo o trestné činy vraždy spáchané střelnou zbraní.

Zadržený muž byl dodán do policejní cely a ze strany justičních orgánů bude probíhat řízení o jeho předání do vyžadujících států.

Policistům se podařilo muže překvapit a zákrok byl proveden rychle a razantně. Následně bylo zjištěno, že zadržený disponoval padělanými doklady na jinou identitu a dvěma střelnými zbraněmi, municí a tlumičem. Rovněž používal maskovací prostředky, aby změnil vzhled (paruku, brýle).

Ve věci budou dále prováděny úkony jak ze strany policie, tak justičních orgánů. 

 

kpt. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí PP ČR
2. března 2019

 

Odkazy do noveho okna

1 Foto 1

1 Foto 1 

Detailní náhled

2 Foto 2

2 Foto 2 

Detailní náhled

3 Foto 3

3 Foto 3 

Detailní náhled

4 Foto 4

4 Foto 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem