Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zadržení drogových dealerů v centru metropole

Kriminalisté zadrželi během půl roku přes sto prodejců drog a zaznamenali nárůst dealerů ze zemí střední Afriky. 

Kriminalisté z jedenáctého oddělení Prahy I, od dubna do konce září, zadrželi bezmála sto deset pachatelů, mezi kterými zejména dominovala drogová trestná činnost. Nechyběly ani delikty jako výtržnictví, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, násilí proti úřední osobě nebo podvod. Dále kriminalisté vypátrali devět osob v celostátním pátrání a uložili přes sedmdesát pokut za bezmála sto dvacet tisíc korun.

Již před rokem jsme Vás informovali o tom, že z původního týmu Krystal, vzniklo samostatné jedenácté oddělení, které se specializuje na pouliční kriminalitu, zejména na drogové dealery na nejvíc zasažených místech v centru Prahy. Po dubnovém rozvolnění, kdy do centra opět začaly proudit davy turistů, přibylo i prodejců drog, kteří cílí právě na tuto skupinu návštěvníků. Mnohdy se tváří jako takzvaní „naháněči“, kteří lákají turisty do klubů v přilehlých ulicích a jako bonus potenciálním zákazníkům nabízejí drogy pro zlepšení nálady. 

Kriminalisté operují na nejvíce zasažených místech, jako jsou Vrchlického sady, Staré Město a Václavské náměstí, kde však oproti dřívějšku této trestné činnosti výrazně ubylo. 

Kriminalisté ve své práci nepřestávají a nadále budou pracovat na tom, aby v našich ulicích bylo co nejvíce bezpečno. 

nprap. Bc. Richard Hrdina - 13. října 2022

vytisknout  e-mailem