Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zadrženi další nezodpovědní řidiči

Řidiči holdující alkoholu skončí u soudu 

 4. srpna ve 22:45 havaroval na Havlíčkobrodsku 28 letý cizinec, který se svým vozidlem Opel nepřizpůsobil rychlost a v zatáčce dostal smyk. Vyjel mimo vozovku, kde narazil do sloupu a pak do plotu domu. Policisté zjistili u řidiče dechovou zkouškou 1.7 g/kg alkoholu.  Cizinec odcestuje z republiky bez zadrženého řidičského oprávnění.

Policisté z Třebechovic na Královéhradecku kontrolovali v nočních hodinách vozidlo Opel Astra, které řídil 44 letý řidič. Provedenou dechovou zkouškou bylo u řidiče zjištěno 2,88 g/kg alkoholu.  Nezodpovědný řidič skončil bez řidičského oprávnění  na protialkoholní záchytné stanici a bude se zodpovídat z trestného činu.

Dalšího kaskadéra na silnici kontrolovala policejní hlídka v Ostroměři na Jičínsku. 58 letý muž z Jičínska nejen že nikdy nevlastnil řidičské oprávnění, ale dechovou zkouškou bylo zjištěno 1,62 g/kg alkoholu. I on si vyslechl obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a navíc i z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

Pardubičtí policisté 2. srpna v jednu hodinu ráno kontrolovali ve středu města 22 řidiče osobního vozidla Opel Vectra. Jejich podezření se potvrdilo, když mladík nadýchal při dechové zkoušce 1,99 g/kg alkoholu. Bylo mu sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Stejně dopadl i 28 letý řidič z Pardubic o dva dny později. Toho 4.8. v 1:45 kontrolovali policisté za volantem Oplela Astry. Na displeji testovacího přístroje se ukázalo 1,73 g/kg alkoholu.

 

vytisknout  e-mailem