Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zadrženi další dva občané SRN

KARLOVARSKÝ KRAJ – Na tržnici udávali opět padělané bankovky. 

Od posledního případu, kdy policisté z Karlovarského kraje zadrželi dva občany SRN, kteří se snažili na tržnici na Svatém Kříži u Chebu, udat do oběhu desítky velmi zdařilých padělků Euro bankovek neuběhl ani týden a už byli dopadeni další dva občané SRN, páchající stejnou trestnou činnost.
 
Muži ve věku 23 a 52 let měli opět na stejné tržnici na Svatém Kříži u Chebu udat do oběhu při placení ze zahraničí přivezené padělané bankovky v nominální hodnotě 50 Euro. Oba muži byli na místě policisty zadrženi a převezeni k dalším úkonům na policejní oddělení.
 
Kriminalisté oba muže obvinili ze spáchání přečinu Padělání a pozměnění peněz, za což jim v případě prokázání viny hrozí až osmiletý trest odnětí svobody. Státnímu zástupci podali podnět k vydání návrhu na jejich vzetí do vazby. Na rozhodnutí si počkají v policejní cele.
 
I nyní zafungovala výborná spolupráce s kolegy s Německa, stejně jako v předchozích případech, kteří provedli v několika zemích SRN domovní prohlídky, při nichž byly nalezeny důkazy nasvědčující páchání jejich trestné činnosti.
 
nprap. Zuzana Týřová
15. 10. 2014

vytisknout  e-mailem