Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zadržen u trafiky

Karvinsko - objekty si vybíral jen v jedné městské části... 

V sobotu 5. ledna před půlnocí přijal operační důstojník oznámení o rozbité skleněné výplni trafiky. Policisté oddělení hlídkové služby přijeli na místo do pěti minut po oznámení. Podle popisu oznamovatele nedaleko místa vloupání zadrželi podezřelého muže. Kvůli opilosti ho policisté převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici. Během neděle mohly být s mužem provedeny procesní úkony.

V pondělí 7. ledna policejní komisař proti muži zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání přečinů krádeží ve stádiu dokonaným a pokusu a přečinu poškození cizí věci.

Policisté 36letému důvodně podezřelému muži prokázali, že se v Karviné, městské části Hranice, dopustil hned několika krádeží.

Jedna z prvních je datována den před Štědrým dnem roku 2018. Na ulici Žižková v karvinské městské části Hranice měl muž vypáčit dveře do jedné restaurace. Uvnitr vzal, co našel….potraviny, alkohol, cigarety i peníze. Majiteli způsobil škodu odcizením i poškozením v souhrnu 47 tisíc korun.

K další krádeži mělo dojít krátce před koncem končícího roku 2018. Na Slovenské ulici v městské části Hranice znovu po vypáčení dveří vnikl do jiné místní restaurace. S sebou si odnesl alkohol a hotovost. Způsobená škoda na poškozeném zařízení a odcizených věcech je bezmála 20 tisíc korun.

V městské části Hranice se podezřelý muž znovu pohyboval třetí den nového roku. Po rozbití skleněné výplně se dostal  do pivnice, kde měl vzít cigarety a alkohol. Majitel škodu na poškození a odcizených věcech vyčíslil ve výši 10 tisíc korun.

O dva dny později, zase v městské části Hranice, si měl podezřelý dojít do trafiky. Zajištění okna vypáčil, okno rozbil, ale dovnitř se už nedostal. Na místě byl zadržen policisty oddělení hlídkové služby.

V následujících dnech budou prověřovány další případy. Obviněnému muži, s bohatou trestní minulostí, hrozí trest odnětím svobody na jeden až pět let.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 8. ledna 2019
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence


 

vytisknout  e-mailem