Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zadržen po činu

Ostrava - dva mladí muži zadrželi pachatele loupeže 

Příklady táhnou
 
Dva mladí muži (23, 22) zaslouží absolutorium za to, že ani na chvíli nezaváhali a zcela nekompromisně a přesně dle zákona zadrželi nebezpečného pachatele.
 
Stalo se tak 2. 12. 2013 poblíž jedné z čerpacích stanic v Moravské Ostravě. Krátce před půl šestou odpolední do prodejny u „benzínky“ vstoupil muž maskovaný černou pletenou čepicí a šátkem. Se slovy: „přepadení, ničeho se nedotýkejte, mám u sebe pistol a budu střílet,“ se dožadoval vydání hotovosti. Naštěstí pro pětašedesátiletou obsluhu však žádnou zbraň v ruce neměl. Vystrašená žena vyběhla z prodejny a začala křičet o pomoc. Okamžik poté z prodejny vyběhl i pachatel.
 
Křiku obsluhy i útěku pachatele si všimli dva mladí muži, kteří se shodou okolností naštěstí pohybovali poblíž. Na nic nečekali a za sedmadvacetiletým mužem se rozběhli. Po chvilce jej zadrželi a povalili na zem. Pachatel se však nechtěl vzdát a dvakrát jednoho z mladíků hlavou udeřil do obličeje. Ani to mu však nepomohlo. Byl zneškodněn a předán přivolaným policistům.
 
Ti jej umístili do policejní cely a provedli veškeré potřebné úkony. Následně pachatele obvinili z trestných činů loupeže a ublížení na zdraví a podali návrh na jeho vzetí do vazby.
 
Sedmadvacetiletý pachatel napadenému mladíkovi způsobil zranění v obličeji, které si vyžádalo lékařské ošetření. Na čerpací stanici pak odcizil hotovost ve výši necelých patnácti tisíc korun.
 
Za výše uvedené trestné činy mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.  
 
 
 
por. Mgr. Petr Svoboda
 tel. 974 725 208, 239

vytisknout  e-mailem