Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zadržen pachatel při vloupání

V sobotu krátce před půl třetí v noci byli policisté z Pohotovostní motorizované jednotky přivoláni do ulice Pod Žvahovem na Praze 5, kde mělo docházet k vloupání do rodinného domu.  

Na místě se spojili s oznamovatelem, který policistům uvedl, že se někdo pohybuje v jeho domě, kde v jedné z místností spí manželka. Po vstupu do zahrady hlídka obešla celý dům, zjistila, že v zadní části domu je rozbitá skleněná výplň okna o rozměrech 20 x 20 cm. Jeden z policistů se vrátil na druhou stranu domu, odkud najednou vyskočil muž a začal utíkat do ulice Pod Žvahovem. Ten jej okamžitě začal pronásledovat a vyzval ho „Policie jménem zákona stůj, jinak bude použito donucovacího prostředku“. Na tuto výzvu muž nereagoval a utíkal dál. Policista jej po několika metrech doběhl a za použití donucovacího prostředku strhl na zem. Muže se povedlo dopadnout přibližně 50 metrů od místa vloupání. U sebe měl odcizené věci z krádeže a to kávu, konzervu s ovocem, čaj, mobilní telefon, láhev sektu, ovoce, dárkové balení s jídlem. Dále měl v kapse schovanou ruční svítilnu, svítilnu na čelo, sáček marihuany a sáček s nezjištěnou bílou látkou.
 
Šestatřicetiletý muž byl následně obviněn z trestného činu krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci. Nyní je vyšetřován na svobodě.

 

 

nprap. Eva Kropáčová     27.12.2010

vytisknout  e-mailem