Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zadržen bezprostředně po činu

Tábor – Sezimovo Ústí – Poškodil šest zaparkovaných aut. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Krátce po půl páté hodině ranní soboty dne 29. prosince 2018 přijali policisté několik oznámení od občanů, dle kterých se v ulicích Lužnické, Táborské a Jana z Ústí v Sezimově Ústí pohyboval mladík, který ničil zde zaparkovaná osobní vozidla. Na místo byly okamžitě vyslány policejní hlídky místního obvodního oddělení a rovněž tak policejní hlídky z Tábora. Na základě oznámeného popisu se policistům vandala podařilo záhy ustanovit a zadržet.

V pachateli byl identifikován teprve osmnáctiletý mladík. Byl notně opilý, odborná zkouška na přítomnost alkoholu u něj prokázala hodnotu 2,2 promile. Následné šetření prokázalo, že poškodil celkem šest vozidel a jedno z nich se pokusil vykrást. Rozbitím oken vozů, ulámáním zrcátek či poškozením karoserií napáchal škodu v předběžné výši odhadem 35 000 korun.

Případ si převzali táborští kriminalisté. Ti mladíka obvinili z přečinů poškození cizí věci a krádeže ve stádiu pokusu. Čeká jej soud, kde je ohrožen, mimo jiného, trestem odnětí svobody na dobu dvou let.

Děkujeme tímto všem občanům, kterým nebylo lhostejné dění na ulicích. Díky jejich rychlému oznámení mohl být pachatel bezprostředně zadržen.      

por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz , krpc.pio@pcr.cz

31. prosince 2018

vytisknout  e-mailem