Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zadrželi muže s varnou

UHERSKOHRADIŠŤSKO: V batohu měl celou varnu pervitinu.  

 

Uherskohradišťští policisté z odboru cizinecké policie ve středu 26. ledna odpoledne vypátrali v jedné ubytovně poblíž Uherského Hradiště muže, na něhož byl vydán souhlas se zadržením. Pětadvacetiletý muž z Hodonínska putoval k soudu do Brna. V jeho společnosti pak policisté našli dalšího člověka, který neměl čisté svědomí. Toho už zase znali uherskohradišťští kriminalisté specializující se na drogovou problematiku. Osmatřicetiletý muž z Hodonínska měl u sebe na ubytovně batoh, v němž měl celou výbavu pro přípravu drogy pervitin. Policisté jej zadrželi a odvezli do policejní cely.

Při výslechu vyšlo najevo, že zadržený muž v posledním týdnu několikrát dal a prodal pervitin svým spolunocležníkům na ubytovně. Nádoby, lahve a suroviny v jeho batohu opravdu sloužily k výrobě pervitinu, který muž vyráběl na různých místech v regionu. Kriminalisté jej ještě včera večer obvinili ze spáchání trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a z přechovávání drog, za což mu hrozí až deset let vězení. Policisté podali podnět k návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Jedná se u něj o pokračující trestnou činnost. Před čtyřmi měsíci opustil brány vězení, kde si odpykával trest za výrobu drog na Uherskohradišťsku.

V letošním roce se jedná o první odhalený případ na Uherskohradišťsku spojený s výrobou a distribucí syntetických drog. V uplynulém roce 2010 kriminalisté objasnili jednadvacet případů spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.


 

27. leden 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

varna Kunovice_02

varna Kunovice_02 

Detailní náhled

varna Kunovice_03

varna Kunovice_03 

Detailní náhled

varna Kunovice01

varna Kunovice01 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem