Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Zadrželi jsme běžence s převaděčem

Převaděč běžence do Německa nedovezl, jejich cesta skončila nedaleko Lanžhota ...  

Dne 6.1.2009 v odpoledních hodinách prováděli policisté inspektorátu cizinecké policie Břeclav schengenské pátrání nedaleko bývalého hraničního přechodu Lanžhot. Policisté si cíleně vytipovali vozidlo Seat Ibiza s maďarskou registrační značkou ve kterém cestovali tři muži a dvě ženy.
  
Řidič se policistům prokázal platným cestovním pasem Srbska s povoleným pobytem v Maďarsku a tvrdil, že cestuje s přáteli do Německa na svatbu. Jelikož se ve vozidle nenacházela žádné zavazadla, popřípadě svatební dar, přišlo toto tvrzení řidiče policistům podezřelé, proto přistoupili ke kontrole osádky vozidla. Dvě ženy a jeden muž se policistům prokázali identifikačními kartami Srbska a jeden muž se prokázal identifikační kartou Černé Hory. Tyto doklady však cizince neopravňují k pobytu na území České republiky. 
  
Policistům se jejich podezření potvrdilo, proto osádku vozidla zadrželi a dalším šetření vyšlo najevo že běženci měli namířeno do Německa. Řidič je ve zkráceném přípravném trestním řízení stíhán za nedovolené překročení státní hranice (převaděčství), za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky a běženci budou z České republiky vyhoštěni a vráceni zpět na Slovensko dle readmisní dohody.
 
 
npor. Bc. Miroslav Tóth
komisař ObŘ SCP Brno

vytisknout  e-mailem