Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zadrželi dealera s plnými kapsami

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Kriminalisté zadrželi bratry s pervitinem, marihuanou a extází.  

 

50 gramů pervitinu, tři čtvrtě kila sušené marihuany, přes sto tablet extáze v celkové „prodejní“ hodnotě přesahující čtvrt milionu korun a dva muži podezřelí ze spáchání trestných činů spojených s drogami. To je výsledek několikatýdenní důsledné a trpělivé práce uherskohradišťských kriminalistů zaměřujících se na toxi kriminalitu.

V úterý 19. března večer přistihli kriminalisté v jedné z uherskobrodských restaurací mladého muže, který měl u sebe přes pět gramů pervitinu. Takové množství neměl pro sebe, ale pro své kamarády, známé a další odběratele, kterým drogu dával a prodával. Právě krátce poté, co část pervitinu rozdistribuoval, jej kriminalisté zadrželi. Následovala domovní prohlídka u zadrženého pachatele. Tento více než dvacetiletý muž bydlí u svých rodičů. K prohlídce si kriminalisté přizvali policejního psovoda se služebním psem border collie jménem Cage, který je speciálně vycvičený pro vyhledávání omamných a psychotropních látek. Pes pod psovodovým vedením prohledal všechny místnosti a našel několik skrýší, v nichž si zadržený dealer schovával drogy. Cage v jeho úkrytech neomylně nalezl přes čtyřicet gramů pervitinu a čtvrt kila marihuany. Při detailní domovní prohlídce našel Cage také další drogy. U mladšího bratra zadrženého muže, který taktéž bydlí u rodičů, odhalil celkem půl kila marihuany a přes sto tablet extáze. I tento mladý muž tak putoval na policejní oddělení. Ačkoliv ani jeden z podezřelých mužů dlouhodobě nepracuje, kriminalisté u nich doma našli třicet tisíc korun, jejichž původ ani jeden z bratrů nedokázal vysvětlit. Při výslechu se potvrdilo, že oba mladí muži jsou mimo jiné dlouhodobými uživateli drog, které u nich kriminalisté zajistili.

Staršímu z dvojice bratrů z Uherského Brodu, jimž před pár lety bylo dvacet let, kriminalisté sdělili obvinění ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za což mu ze zákona hrozí až pět let vězení. Neboť se muž ke skutku doznal a nebyl dosud trestaný, je stíhaný na svobodě. Ze spáchání stejného trestného činu je podezřelý i jeho mladší bratr. Kriminalisté zatím stále prověřují původ všech zajištěných drog.


22. březen 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem