Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Žádost týkající se měřených rychlosti v Sokolově

Žádost o informace dle zákona č. 106/1999 Sb. 

Krajské ředitelství policie Karlovarské kraje obdrželo dne 29. dubna 2019 datovou schránkou Vaši žádost o poskytnutí informací dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, v následujícím znění:

1) Kopie všech povolení (rozhodnutí o určení) úseků, na kterých je možné provádět měření rychlosti vozidel za účelem bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích na území města Sokolov.

2) Informace o počtu evidovaných dopravních nehod v daných úsecích od roku 2005 do současnosti včetně jejich příčiny.

Na základě této žádosti o poskytnutí informací dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje jako povinný subjekt sděluje:

1) Dopravní inspektorát Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje, Územní odbor Sokolov, vydal v roce 2014 stanovisko k měření rychlosti jízdy, ve kterém posoudil žádost Městské policie Sokolov v souladu s § 79a zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích. Ve svém stanovisku vyslovil souhlas s prováděním měření rychlosti jízdy obecní policií v Sokolově v ulici Sokolovská a Závodu míru. Jiné stanovisko Dopravní inspektorát v Sokolově neeviduje. Toto stanovisko Vám zasíláme v příloze této odpovědi.

2) Informace o počtu evidovaných dopravních nehod v daných úsecích nemá Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje od roku 2005 k dispozici, jelikož tyto informace podléhají skartační lhůtě.
Podle § 4a odst. 2 písm. f) zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Vás odkazujeme na internetový portál www.jdvm.cz. Jedná se o geografický informační systém - jednotná dopravní vektorová mapa, který spravuje Ministerstvo dopravy. V záložce Statistika nehod v mapě si můžete vybrat, zda chcete statistické vyhodnocení nehodovosti v silničním provozu v zadané lokalitě popřípadě na vybrané pozemní komunikaci. Zde můžete vyplnit parametry pro vyhledávání a zobrazí se Vám požadované informace k dopravním nehodám, včetně jejich příčin od 1. 1. 2007. Starší data nejsou bohužel k dispozici.

Zveřejnila: mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

vytisknout  e-mailem