Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Žádost podle zákona 106/1999 Sb.

Odpověď ze dne 22. června 2020. 

Dotaz žadatele:

„…zda-li v roce 2014, 2015 nebo v roce 2016 realizovala Policie ČR mezinárodní justiční spolupráci formou právní pomoci mezi PČR, uzemním odborem ve Znojmě a Státním zastupitelstvím v Potsdam (Německo). Pokud ano, žádám o poskytnutí informace v kolika případech a jaká byla data odeslání právní pomoci v rámci justiční spolupráce ze strany PČR, policejní prezidium na PČR, územní odbor Znojmo a jaká byla data odeslání právní pomoci v rámci justiční spolupráce ze strany PČR, uzemní odbor Znojmo na PČR, policejní prezidium.“

„ … pouze v pravomocně skončených věcech (soudní rozhodnutím nebo pravomocným rozhodnutím státního zastupitelství),…“.

Poskytnutá odpověď:

Ze strany Policie České republiky, územního odboru Znojmo nebyla realizována Vámi dotazovaná mezinárodní justiční spolupráce formou právní pomoci se státním zastupitelstvím v Potsdam.

Územní odbor, oddělení obecné kriminality podalo na Okresní státní zastupitelství

ve Znojmě podnět k vyžádání právní pomoci v Německu ve Vámi dotazovaném období pouze jednou. Návrh ze strany policejního orgánu byl zasílán na státní zastupitelství dne 17. června 2015 bez konkrétního určení státního zastupitelství v Německu. Okresním státním zastupitelstvím ve Znojmě byly vyžádané písemné materiály v rámci mezinárodní justiční spolupráce formou právní pomoci doručeny na územní odbor, oddělení obecné kriminality dne 1. března 2016.

Vámi požadovaná data týkající se odeslání právní pomoci mezi Policejním prezidiem ČR a územním odborem Znojmo nemáme k dispozici, neboť komunikace proběhla mezi územním odborem a státním zastupitelstvím napřímo, nikoli prostřednictvím Policejního prezidia ČR jako by tomu tak bylo v případě mezinárodní policejní spolupráce.

por. Bohumil Malášek, 25. června 2020

vytisknout  e-mailem