Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Žádost o poskytnutí kopií smluv o dílo a znaleckých posudků

Žadatel požadoval poskytnutí informací dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím: 

  1. Kopii smlouvy o dílo na vypracování dvou znaleckých uzavřené dne 25. května 2012 mezi Českou republikou – Ministerstvo vnitra, mezi zástupcem Správy logistického zabezpečení Policejního prezidia ČR, jejímž předmětem bylo vypracování znaleckého posudku na ocenění nemovitosti – budovy.
  2. Kopii referátníku ke shora identifikované smlouvě, včetně podpisu osob, které se na návrhu a schválení smlouvy podílely.
  3. Kopii listiny obsahující způsob stanovení předpokládané hodnoty veřejné zakázky smlouvy o dílo na vypracování znaleckého posudku uzavřené dne 25. května 2012 mezi Českou republikou - ministerstvo vnitra, dále kopii listiny prokazující oslovení více soudních znalců a průzkum trhu ve věci uvedené veřejné zakázky.
  4. Kopii listiny obsahující odůvodnění proč a kým byl vybrán jako nejvhodnější soudní znalec pro uzavření smlouvy o dílo na vypracování znaleckého posudku ze dne 25. května 2012.
  5. Je zaměstnankyní České republiky - Ministerstvo vnitra, pracovně zařazené na správě logistického zabezpečení Policejního prezidia České republiky dcera soudního znalce?
  6. Disponuje Česká republika - Ministerstvo vnitra a ředitel správy logistického zabezpečení Policejního prezidia České republiky písemným podání, ve kterém je upozorňováno, že dcera soudního znalce jako zaměstnankyně České republiky - Ministerstvo vnitra, pracovně zařazená na správě logistického zabezpečení Policejního prezidia České republiky, vypracovala a kontrolovala na pracovišti smlouvu smlouvy o dílo na vypracování znaleckého posudku ze dne 25. května 2012?
  7. Byla dcera soudního znalce svým zaměstnavatelem tj. Českou republikou - Ministerstvo vnitra někdy prokazatelně písemně vyrozuměna, že nesmí jako zaměstnankyně vypracovávat, případně kontrolovat, smlouvu pro svého zaměstnavatele? Pokud ano, tak kdy, kým z hlediska pracovního zařazení a pod jakým číslem jednacím?
  8. Z jakého důvodu a zejména na základě jakého konkrétního ustanovení jakého zákona a jakého konkrétního ustanovení jakého interního aktu řízení podepisovala smlouvu o dílo na vypracování znaleckého posudku ze dne 25. května 2012, jestliže dne 25. května 2012 byla na pracovišti vedoucí odboru správy majetku Správy logistického zabezpečení Policejního prezidia České republiky?
  9. Jakou částku, včetně DPH vyplatila Česká republika - ministerstvo vnitra, zastoupená, zástupkyní vedoucí odboru správy majetku Správy logistického zabezpečení Policejního prezidia České republiky za provedení dvou znaleckých posudků zhotovených na základě smlouvy o dílo na vypracování znaleckého posudku uzavřené dne 25. května 2012?
  10. Jaké jsou osobní údaje příjemce veřejných prostředků ze smlouvy o dílo na vypracování znaleckého posudku uzavřené dne 25. května 2012 mezi Českou republikou - ministerstvo vnitra, zastoupenou, zástupkyní vedoucí odboru správy majetku Správy logistického zabezpečení Policejního prezidia České republiky a soudním znalcem,ve smyslu ustanovení § 8b odst. 1 a 3 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů?
  11. Která osoba podle pracovního, případně služebního zařazení a jakého data rozhodla o potřebě vypracovat dva znalecké na ocenění nemovitosti ?
  12. Z jakého důvodu a pro jaký účel bylo rozhodnuto o potřebě vypracovat dva znalecké na ocenění nemovitosti ?
  13. Jak byly ze strany České republiky - Ministerstvo vnitra reálně využity dva znalecké posudky vypracované na ocenění nemovitosti ? 
Policie České republiky posoudila výše uvedenou žádost o informace a konstatuje, že části žádosti uvedené pod body 5), 6) a 9) se vyhovuje.
 
Povinný subjekt současně provedl konzultaci s jiným povinným subjektem, konkrétně Generální inspekcí bezpečnostních sborů (dále jen „GIBS“), která má závažný zájem na předmětu žádosti a konstatujeme, že otázky pod body 1) až 4), 7) až 8) a 10) až 13) jsou v její působnosti.  Vzhledem k této skutečnosti byly uvedené otázky GIBS předány a budou v zákonné lhůtě vyřízeny.
 
K bodu 5)
Policejní prezidium ČR konstatuje, že nedisponuje informacemi o rodinných vazbách svých zaměstnanců.
 
K bodu 6)
Dále konstatuje, že povinný subjekt disponuje Vámi specifikovaným podáním.
 
K bodu 9)
Dále konstatuje, že za zhotovení dvou znaleckých posudků vypracovaných na základě smlouvy o dílo na vypracování znaleckého posudku uzavřené dne 25. května 2012 pod č.j.PPR-11309-1/ČJ-2012-009HNM, vyplatila Česká republika – Ministerstvo vnitra ČR částku 108,000,- Kč, včetně DPH.
 
plk. Mgr. Pavla Kopecká
25. dubna 2013

vytisknout  e-mailem