Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Žádost o poskytnutí informací z trestních spisů

42664/2020 

Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje, které je povinným subjektem podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon č. 106/1999 Sb.“), přijalo dne 21. dubna 2020 Vaši žádost o poskytnutí informací z několika čísel jednacích týkajících se váhy rostlin, váhy semen a váhy a počtu produktů konopí zabavených v letech 2009 až 2019.

K Vaší žádosti Vám sděluji, že relevantní a konkrétní údaje k předmětu Vaší žádosti jsou zaznamenány a k dispozici toliko v odborných vyjádřeních, která byla zpracována v jednotlivých trestních věcech. K předmětu Vaší žádosti je nicméně nutné uvést, že interpretace obsahu těchto odborných vyjádření, se selekcí informací dle Vašich požadavků pod body 1 až 5 Vaší žádosti, se vymyká informační povinnosti povinného subjektu ve smyslu § 2 odst. 4 zákona č. 106/1999 Sb., neboť by se jednalo o vytváření nových informací, resp. analýzu. Zároveň se informační povinnost povinného subjektu nevztahuje a ani nemůže vztahovat na porovnávání a analýzu dostupných informací s informacemi obsaženými v dokumentech třetích subjektů (viz přílohy Vaší žádosti), případně na jakékoliv vyjadřování nebo komentář k takovým dokumentům. V tomto kontextu je nutné upozornit, že příloha č. 5 Vaší žádosti je sice původním dokumentem organizačního článku povinného subjektu, nicméně neobsahuje žádné relevantní informace k předmětu žádosti nebo nové informace, které již obsahuje příslušné odborné vyjádření z daného roku (2019 – pozn. zpracovatele).

S ohledem na výše uvedené jsou ve smyslu § 3 odst. 6 zákona č. 106/1999 Sb. v příloze poskytovány kopie příslušných dokumnetů.

Tímto povinný subjekt vyřídil Vaši žádost ze dne 21. dubna 2020 podanou podle  zákona č. 106/1999 Sb.

vytisknout  e-mailem