Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žádost o poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb.

ÚSTECKÝ KRAJ - Parkování vozidel Policie ČR u OOP Trnovany 

Dotaz:

V období 21. 6. 2021 – 28. 6. 2021 nebyla vyhrazená místa pro parkování služebních vozidel PČR využívána k delšímu stání z důvodu reálného bezpečnostního rizika v okrese Teplice. Z tohoto důvodu tato vozidla parkovala za budovou OO Trnovany na pozemku PČR. Parkování služebních vozidel PČR za budovou OV Trnovany na pozemku PČR je tedy pro PČR bezpečnější. Zda a jakým způsobem byla negativně ovlivněna povinnost a míra plnění zákona 273/2008 Sb., Zákona o policii tím, že služební vozidla PČR v tomto období parkovala za budovou OO Trnovany na pozemku PČR. Resp. s tím související kopie dokumentů, jako např. evidované delší dojezdové časy hlídek k hlášeným událostem, nemožnost výjezd uskutečnit atp.. Dále potom, kdy k podobnému kroku PČR přistoupila v posledních 5 letech (ve stejné lokalitě) a jaké negativní vlivy měl tento stav na fungování PČR. Pokud existují související dokumenty, žádám o jejich kopii.


Odpověď:

K části dotazu „zda a jakým způsobem byla negativně ovlivněna povinnost a míra plnění zákona 273/2008 Sb., Zákona o policii tím, že služební vozidla PČR v tomto období parkovala za budovou OO Trnovany na pozemku PČR. Resp. s tím související kopie dokumentů, jako např. evidované delší dojezdové časy hlídek k hlášeným událostem, nemožnost výjezd uskutečnit“ uvádíme, čtyři  vyhrazená místa pro parkování služebních vozidel nebyla využívána k delšímu stání v období od 21. 6. 2021 do 28. 6. 2021 z důvodu reálného bezpečnostního rizika v okrese Teplice. Po tuto dobu byla místa využívána pouze nárazově při plnění služebních úkolů spojených s výkonem služby. V současné době jsou tato vyčleněná parkovací místa dále plně využívána. Výjezdové vozidlo Obvodního oddělení Trnovany v období 21. až 28. 6. 2021, pokud nebylo využíváno ke služebním účelům, parkovalo na vyhrazených místech v ul. Maršovská, takže dojezdové časy nebyly nijak ohroženy. Zbylá vozidla parkovala na pozemku oddělení. Tento dočasný způsob parkování služebních vozidel byl tak bez dopadu na plnění zákonných úkolů.

K části dotazu „Dále potom, kdy k podobnému kroku PČR přistoupila v posledních 5 letech (ve stejné lokalitě) a jaké negativní vlivy měl tento stav na fungování PČR. Pokud existují související dokumenty, žádám o jejich kopii.“ uvádíme, že obdobná situace nastala ještě dne 11. 7. 2021. Přeparkování služebních vozidel do zadního traktu Obvodního oddělení Trnovany má vždy návaznost na pokyn nadřízeného služebního funkcionáře ve vztahu na hrozbu proti orgánu veřejné moci. Tento pokyn byl vůči Obvodnímu oddělení Trnovany pouze ústní.


29. 7. 2021

vytisknout  e-mailem