Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žádost o poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb.

ÚSTECKÝ KRAJ - Informace ke konkrétnímu oznámení na linku 158 a k vlastní osobě 

Dotaz:

Žádám o poskytnutí informace k události ..., kdy jsem byl v telefonickém spojení s tísňovou linkou 158. Jednalo se o událost, týkající se ....

V odpovědi prosím sdělte, v jakém postavení vedete, v souvislosti s tímto oznámením, mou osobu. Zda jsem byl oznamovatel, popř. zda byla oznamovatelem jiná osoba a já jsem byl potencionální pachatel, svědek apod.

Nevím, zda došlo k zaevidování události v IS elektronického trestního řízení. V případě že ano, sdělte prosím, pod jakým číslem jednacím, případně jak byla vyřešena. S určitostí bude komunikace zaznamenána na tísňové lince 158, se kterou jsem byl v telefonickém kontaktu z mého telefonního čísla ..., pokud však s ohledem na datum je ještě evidována.

Dále prosím o sdělení, zda v IS PČR vedete oznámení na mou osobu, jako osobu nebezpečnou, či podezřelou z protiprávního jednání. Pokud ano, sdělte prosím datum, v jaké souvislosti a pod jakým číslem jednacím je věc vedena, případně jak byla vyřešena.


Odpověď:

Žádost byla v části „Dále prosím o sdělení, zda v IS PČR vedete oznámení na mou osobu, jako osobu nebezpečnou, či podezřelou z protiprávního jednání. Pokud ano, sdělte prosím datum, v jaké souvislosti a pod jakým číslem jednacím je věc vedena, případně jak byla vyřešena.“ postoupena Policejnímu prezidiu České republiky, kanceláři policejního prezidenta, odboru pověřence pro ochranu osobních údajů, neboť povinný subjekt tuto část žádosti posoudil jako žádost subjektu údajů dle čl. 15 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen „GDPR“), kdy na základě čl. 37 GDPR a § 79a odst. 2 písm. e) zákona č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky, Policie České republiky jako spravující orgán vyřizuje tyto žádosti prostřednictvím svého pověřence pro ochranu osobních údajů, a to v souladu s ustanovením § 28 odst. 1 zákona č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů, ve lhůtě dle § 30 odst. 1 zákona č. 110/2019 Sb., tj. nejdéle do 60 dnů ode dne podání této žádosti. 

Ke zbývající části žádosti sdělujeme, že k uvedené události bylo ... na linku 158 přijato Vaše oznámení týkající se podezření ..., na jehož základě byla na místo události vyslána hlídka Policie České republiky.

Ze strany povinného subjektu nebyla tato věc evidována v informačním systému ETŘ, tzn. povinný subjekt k oznámené události v systému ETŘ nezakládal žádný spis, který by byl označen číslem jednacím, neboť na místo události se spolu s vyslanou hlídkou Policie České republiky dostavila i pověřená pracovnice odboru životního prostředí Magistrátu města Most, která uvedla, že podezření na možné výše popsané protiprávní jednání je již příslušným správním orgánem, tj. odborem životního prostředí Magistrátu města Most evidováno. Povinný subjekt Vás pouze v rámci volání na linku 158 vede jako oznamovatele této události.  


2. 3. 2021

vytisknout  e-mailem