Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žádost o poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb.

ÚSTECKÝ KRAJ - Jména zasahujících policistů 

Dotaz:

Sdělení jmen dvou policistů, kteří zasahovali dne 25.06.2021 kolem 9 hodiny v zahrádkářské kolonii Litvínov-Chudeřín, kde došlo k incidentu mezi žadatelem a...

A jestli se jednalo o příslušníky městské nebo státní policie.

Odpověď:

Policisté jsou z důvodu ochrany osobních údajů, konkrétně jména a příjmení, označeni osobními evidenčními čísly (dále jen „OEČ“). OEČ každého konkrétního policistu jednoznačně identifikuje, např. pro případ stížnosti ze strany veřejnosti. OEČ nosí  policista při výkonu služby viditelně umístěné na služebním stejnokroji. Z důvodu ochrany osobních údajů policistů tedy jména policistů nesdělujeme, uvádíme pouze OEČ.

Dne 25. 6. 2021 v čase 9:19 hod. byl proveden výjezd k incidentu v zahrádkářské kolonii Litvínov-Chudeřín, a to hlídkou obvodního oddělení Policie ČR Litvínov v počtu dvou policistů s osobními evidenčními čísly OEČ 281675 a OEČ 322269.

K části žádosti „jestli se jednalo o příslušníky městské nebo státní policie“ uvádíme, že výše uvedení policisté jsou příslušníky Policie ČR, informace o činnosti městské policie nespadají do působnosti Policie ČR jako povinného subjektu.


20. 9. 2021

vytisknout  e-mailem