Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Žádost o poskytnutí informace

KRAJ VYSOČINA: Informace vyžádaná podle zákona 106/1999 Sb,. 

Dne 8. ledna 2020 obdrželo Krajské ředitelství policie kraje Vysočina (dále jen povinný subjekt) prostřednictvím e-podatelny povinného subjektu žádost o poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb., kterou se žadatel domáhal poskytnutí následující informace.

„….. zda PČR, Územní odbor Třebíč eviduje nebo evidovalo podnět k šetření ve věci obtěžování občanky Třebíče s bydlištěm v Třebíči, části Horka – Domky esemeskami, případně také telefonáty, ke kterému mělo docházet v září a v říjnu roku 2018.“    

Povinný subjekt věc posoudil a v zákonem stanovené lhůtě vydal dne 20. ledna 2020 Rozhodnutí o odmítnutí žádosti podle ustanovení § 15 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů a na základě ustanovení § 14 odst. 5 písm. b) téhož zákona. 

Žadatel využil svého zákonného práva a dne 20. února 2020 podal elektronickou cestou proti vydanému rozhodnutí odvolání, které dne 21. února 2020 doplnil o odůvodnění (doručeno povinnému subjektu dne 25. února 2020 prostřednictvím držitele poštovní licence). Ministerstvo vnitra České republiky jako nadřízený věcně příslušný odvolací orgán odvolání posoudil z hlediska přípustnosti a včasnosti a poté se zabýval obsahem odvolání i celým spisovým materiálem a dospěl k závěru, že povinný subjekt nepostupoval při vyřízení žádosti v souladu se zákonem a vydal rozhodnutí č.j. MV-42053-2/KM-2020, kterým napadené rozhodnutí ruší a věc vrací k novému projednání správnímu orgánu, který rozhodnutí v dané věci  vydal.

Povinný subjekt na základě výše uvedeného rozhodnutí nadřízeného věcně příslušného odvolacího orgánu znovu posoudil původní žádost žadatele, kdy této žádosti vyhověl.

Ohledně požadované informace sděluje následující odpověď:

V září a v říjnu roku 2018 PČR, územní odbor Třebíč evidoval jeden podnět k šetření ve výše uvedené věci.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

4. červen 2020

vytisknout  e-mailem