Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Žádost o poskytnutí informace

KRAJ VYSOČINA: Informace vyžádaná podle zákona č. 106/1999 Sb. 

Policie České republiky, Krajské ředitelství policie kraje Vysočina, která je povinným subjektem podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon č. 106/1999 Sb.“),obdržela dne 30. června 2022 žádost o poskytnutí informace podle zákona č. 106/1999 Sb., ve které žadatelka požaduje následující informace:

Po zveřejnění článku na webovém portálu novinky.cz jsem zjistila, že policista, psovod nechal zemřít ve svém autě policejního psa. Odpovězte na tyto dotazy:

1. Jak bude policista potrestán a zda je postavený mimo výkon služby

2. Jak předejdete případům jako je tento a jaká opatření jste udělali

Krajské ředitelství policie kraje Vysočina jako povinný subjekt podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb., posoudilo tuto žádost zejména z hlediska splnění všech formálních náležitostí a také z hlediska obsahového  a žadatelce poskytuje požadované informace:

Otázka 1: Jak bude policista potrestán a zda je postavený mimo výkon služby?

Odpověď: Policistovi byla v souladu se zákonem o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů nařízena řádná dovolená, případný trest se bude odvíjet od závěrů, které zjistí  Generální inspekce bezpečnostních sborů, do jejíž kompetence věc spadá a která se věcí zabývá.

Otázka 2 : Jak předejdete případům jako je tento a jaká opatření jste udělali?

Odpověď: Ve věci jde o pochybení jednotlivce, již 20. června 2022 (týden před událostí) byli služební kynologové Krajského ředitelství policie kraje Vysočina plošně upozorňováni na nebezpečí spojená s pobytem zvířat ve vozidlech. Přijímání dalších opatření v současné době neplánujeme.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
4. červenec 2022

vytisknout  e-mailem