Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Žádost o poskytnutí informace

KRAJ VYSOČINA: Informace vyžádaná podle zákona 106/1999 Sb. 

Dne 24. října 2018 obdrželo Krajské ředitelství policie kraje Vysočina cestu e-podatelny povinného subjektu žádost o poskytnutí informace podle zákona č. 106/1999 Sb., ve které žadatel žádá poskytnutí následující informace, které se týkají Fibichovy ulice v Jihlavě: Konkrétně žadatel žádá o poskytnutí:

  1. Přesné místo a datum zásahu cizinecké policie na adrese Fibichova ulice Jihlava
  2. Kontrolní zjištění učiněné orgány PČR při zásahu cizinecké policie na adrese Fibichova ulice Jihlava.

Povinný subjekt předmětnou žádost důkladně posoudil, a to zejména  z formálního a obsahového hlediska a vzhledem k její nekonkrétnosti, a to jak z pohledu přesného určení místa, kde by policisté odboru cizinecké policie mohli provádět výkon služby, tak z pohledu konkrétního vymezení dotazu, požádal povinný subjekt žadatele o její upřesnění. Žadatel žádost obratem upřesnil a uvedl, že se jeho žádost týká všech míst zásahů v lokalitě Fibichova ulice Jihlava od 1. 1. 2017 dosud. Povinný subjekt tedy usuzuje, že žadatel má zřejmě na mysli všechny nemovitosti nacházející se na ulici Fibichova v Jihlavě, stejně jako všechny osoby podnikající na této ulici, všechny osoby žijící na této ulici a všechny osoby pohybující se na ulici Fibichova v Jihlavě v rozhodném období od 1. ledna 2017 dosud, kterých by se výkon služby policistů odboru cizinecké policie mohl v daném časovém období nějakým způsobem dotknout.

Požadovaná informace nemůže být žadateli poskytnuta, neboť povinný subjekt požadovanou informací nedisponuje, žádnou takovou informaci nevytváří a není ani povinen ji vytvářet. Krajské ředitelství policie kraje Vysočina nemá k dispozici v rámci žádných svých evidencí ani informačních systémů statistická data a údaje v takové podobě, jakou požaduje žadatel a kterých se dotýká výše uvedený dotaz. Povinný subjet vydal rozhodnutí od odmítnutí žádosti.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

9. listopad 2018 

vytisknout  e-mailem