Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o kopie povolení

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost o informace – odpověď

Žadatelka žádá o kopie povolení

Žadatel podala žádost podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“), ve které se domáhá následujících informací, cituji: 

„Vážení, v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb., v platném znění Vás žádám o poskytnutí níže uvedených informací.

Předmět žádosti:

  1. Žádám o kopii povolení od PČR F-M, že rodina ……….. a její rodinní příslušníci  mohou  používat a jezdit na čtyřkolkách po veřejných komunikacích na ulici …….., na přístupových komunikacích  parcelní číslo ……, …..a ….. k.ú. Frýdek, kteří dlouhodobě ohrožují bezpečnost silničního provozu a ohrožují životy kolemjdoucích osob.
  2. Žádám o kopii povolení od PČR F-M, že rodina …… a jeho dcera …… mohou používat a jezdit za účelem  zkušebních jízd své dcery, která nemá řidičské oprávnění  na veřejných komunikacích na  ul …… a na přístupových komunikacích …… a…….. k.ú. Frýdek, kteří dlouhodobě ohrožují bezpečnost silničního provozu a ohrožují životy kolemjdoucích osob.

Důvod žádosti:

Žádám také, aby pokud nemá rodina ……. a rodina …….. žádné povolení od PČR F-M, tak je jejich povinnosti zahájit s těmito rodinami přestupkové řízení pro ohrožování bezpečnosti silničního provozu a ohrožování kolemjdoucích osob a byla jim udělena řádná pokuta (příloha-důkaz videa).

Z důvodů, že si rodina ……… a rodina …… neustále na PČR F-M nejen  policistce ………bezdůvodně stěžuje, že oběť TČ ……. ohrožuje jejich dětí a že je dokonce nebezpečná,  je velmi závažné obvinění, protože žadatelka nikdy neohrožovala nikoho v okolí bydliště, protože vyjíždí autem  jen málokdy a velice  pomalu, protože nemá důvod jezdit rychle, jak okolní sousedé, kteří jezdí nepřiměřeně rychle, že několikrát narazili do plotů v okolí.

To že povinný subjekt  PČR, je povinen informace žadatelce bez výhrad, spekulací a v rámci běžné správní činnosti,  včas, zdarma  a řádně poskytnout, je uvedeno v zákoně č. 106/1999 Sb. a v Listině základních práv a svobod.

Požadované informace zašlete v zákonné stanovené lhůtě 15 dnů ode dne přijetí žádosti.                                                                                    Příloha:

1x video jízdy na čtyřkolce

1x zkušební jízdy bez řidičského oprávnění

Povinný subjekt žádost řádně posoudil a konstatuje k bodům ad. 1. a ad. 2, že žádná takto Vámi specifikovaná povolení Policie ČR nevydává. Z toho důvodu se jedná o neexistující informaci. Podle § 3 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. se informací rozumí jakýkoliv obsah, který je zaznamenaný na jakémkoliv nosiči. Dále v žádosti uvádíte, že její součástí jsou přílohy: 1x video jízdy na čtyřkolce a 1x zkušební jízdy bez řidičského oprávnění, což nekoresponduje se skutečností. K žádosti byly přiřazeny dvě přílohy, dvě fotografie ve špatné kvalitě (rozlišení). Osoby na fotografiích jsou neidentifikovatelné a není zřejmé místo ani čas pořízení, zejména na jakém místě se vozidlo či čtyřkolka nachází, zejména zda se má jednat o pozemní komunikaci podle zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích. Pro případné přestupkové jednání je důležité, aby se skutečně jednalo o provoz jednotlivých vozidel na pozemních komunikacích. V opačném případě nelze hovořit o přestupkovém jednání ve smyslu porušení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů.

Nad rámec uvádíme, že obecným správním orgánem pro vedení správního řízení (o přestupku) je obecní úřad obce s rozšířenou působností, v daném případě Magistrát města Frýdek-Místek.

vytisknout  e-mailem