Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o jména policistů

Žadatelka zažádala o jména policistů a informaci ze společnosti T-Mobile 

Dne 19. prosince 2011 přijala Policie České republiky prostřednictvím elektronické podatelny Policejního prezidia ČR žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon“). Žádost byla dle příslušnosti postoupena k vyřízení Krajskému ředitelství policie Moravskoslezského kraje. 
 
Předmět žádosti o informace: „Žádost o informace ze dne 9.8.2011 z PČR 158 v 19.36hod. a v 19.43hod. a z T-mobile o informaci z tel.č. ... a z 9.8.2011 PČR Obvodní oddělení,Bruntál kteří policisté byli vysláni na mou adresu po 19.43hod. dne 9.8.2011“.
Text žádosti o informace: “Žádám o písemnou informaci ze dne 9.8.2011 v 19.36hod. a v 19.43 hod. kdy jsem volala telefonicky z tel.č. ... na linku 158 kvůli mé .... Také žádám abyste si vyžádali písemné informace ze společnosti T-mobile u kterých mám toto tel.č. vedené na smlouvu, aby Vám písemně zaslali výše uvedený den a čas že jsem telefonní linku 158 telefonicky kontaktovala a také abyste i tuto písemnou zprávu zaslali mě na výše uvedenou adresu domů.
  
Žádost bylo nutné rozdělit do dvou částí. Na první část týkající se požadované informace, kteří policisté byli vysláni v uvedený den na adresu bydliště žadatelky, bylo žadatelce odpovězeno poskytnutím jmen konkrétních policistů.
 

 

Druhá část se týkala žádosti, aby si Policie ČR vyžádala informace ze společnosti T-Mobile Czech republic, a.s. Tato část žádosti se nevztahuje k působnosti Policie ČR jakožto povinného subjektu dle podle § 2 odst. 1 zákona, a proto ji bylo nutné na základě § 14 odst. 5 písm. c) zákona odložit. O částečném odložení žádosti byla žadatelka v zákonné lhůtě informována dopisem.
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem