Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o informací ke spisům a k osobám policistů

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost o informace – odpověď

Žadatelka žádá o sdělení informací ke spisům a k osobám policistů

Žadatel podala žádost podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“), ve které se domáhá následujících informací, cituji: 

„Vážení, v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb., v platném znění Vás žádám o poskytnutí níže uvedených informací.

Z důvodů závažného jednání policistů PČR F-M ohledně vyšetřování doposud neobjasněného závažného trestného činu, žádám PČR, jako povinný subjekt o níže uvedené informace.

Případ:

-Z úředního záznamu ze dne 27.3.2017 pod č.j. ………… pprap. ………, že dne 23.3.2017, že  bylo telefonicky hovořeno s paní …….ohledně incidentu ze dne 19.3.2017, kdy mělo dojít k údajnému fyzickému napadení sousedem ……. a paní …… slíbila, brzké dodání této zprávy na OOP, což neučinila.

-Z úředního záznamu ze dne 27. 3.2017 pod č.j……….. pprar. …….., že  dne 27.3.2017, bylo opětovně  telefonicky hovořeno s paní ……. ohledně změn zdravotního stavu a opět bylo ignorováno dodání lékařské zprávy z Nemocnice ve F-M ze dne 19.3.2017 a že zpráva došla na PČR F-M OOP dne 27.3.2017.

Předmět žádosti:

  1. Žádám o záznam telefonického hovoru s uvedením času ze dne 27.3. 2017,  že policistka ………, opětovně telefonicky hovořila s oběti TČ ohledně zdravotního stavu, protože co popsala v úředním záznamu, se nemohl  telefonní hovor  z vážných důvodů  uskutečnit  dne 27.3.2017 a oběť TČ má za to, že policistce ………. šlo jen o to, aby  oběť TČ  znevážila, aby vypadala v očích veřejnosti a orgánů činných v trestním řízení, jako narušená osoba i když to na vyšetřování  násilného činu …….., nesmí a nemůže mít žádný dopad a ovlivnit výsledky vyšetřování spáchaného násilí, protože se nesmí dopustit nikdo násilí na žádném občanovi a odložit případ, ať je zdravý nebo nemocný.

Důvod žádosti:

Z výše uvedeného úředního záznamu odst.1, že  po telefonickém rozhovoru s policistkou ppra. ……. oběť TĆ sděluje, že telefonicky hovořila  jen jednou a to dne 23.3.2017,  která uvedla, že oběť TČ co slíbila neučinila,  oběť TČ považuje její chování za  nemorální s cílem legalizovat spáchaný násilný trestný  čin ….., protože oběť TČ …….. po telefonickém rozhovoru dne 23.3.2017 ihned reagovala na požadavky policistky ……. a druhého dne 24.3.2017 zprávu z Nemocnice ve F-M po manželovi ………  poslala,  který zprávu s průvodním dopisem osobně předal  dne 24.3.2017 PČR F-M OOP, která  zprávu přijala,  potvrdila razítkem a podpisem policisty ve službě a je založeno ve spise (důkaz-příloha).

Ve  výše uvedeném úředním záznamu odst.2,  že dne 27.3.2017 opětovně policistka …….. telefonicky hovořila s oběti TČ a že opět bylo ignorováno dodání zprávy, což je další nepravda ze strany policistky ………..,  opětovně vyhotovila další úřední záznam, jehož obsah se vymyká skutečné realitě.

Policistka ………. si dělala co chtěla, neustále si na oběť TČ něco vymýšlela a lhala, že  dne 27.3.2017 opětovně telefonicky hovořila s oběti TČ ohledně urgence zprávy z Nemocnice ve F-M a že toho samého dne 27.3.2019 zpráva došla na PČR F-M OOP a uvedla v omyl oběť TČ,  protože zpráva z Nemocnice F-M, byla  PČR F-M OOP přijata manželem dne 24.3.2017 a proto také  policistka ………… neměla žádný důvod opětovně telefonicky volat oběti TČ  a urgovat dodání zprávy, kterou již jak dne 24.3.2017 obdržela, nebo jak sama sdělila, že dne 27.3.2017 byla zpráva dodána  v den telefonického hovoru.

 Chování policistky ………… svědčí o tom, že  musí být  psychicky nemocná , posedlá  oběť TČ  jen psychicky deptat a šikanovat, po celou dobu jejího působení na případu  spáchaného násilí na oběti TČ ……….., až do předání případu komisařky ………….., která měla ovšem úplně stejné účelové jednání, používala metody ničit dobré jméno oběti TČ, libovala si v šikaně a ponižování oběti TČ, neustále uváděla v  úředních záznamech, že z oběti TČ telefonicky hovořila a vůbec se nevěnovala  řádným  a důkladným vyšetřováním, což svědčí spis oběti TČ, ve kterém  žádné důkazy o  vyšetřování PČR F-M nejsou doloženy, protože vyšetřování násilného činu PČR FM žádné neprováděla, že to není nutné.

Případ:

- Z úředního č.j. KRPT-………… pprap. …………., která s kolegou pprap. …………, dne 28.3.2017  (velký nedostatek- není uvedena hodina), že údajně provedla šetření v místě bydliště a to velice zvláštně a důkaz toho je,  že opětovně a průkazně  policistka znevážila zvlášť zranitelnou oběť TČ, zneužila svých pravomoci z nedbalosti,  nevykonala základní pátrací kroky, neprovedla fotodokumentaci na místě činu dne 19.3.2017 a  také neprovedla fotodokumentaci ani  dne 28.3.2017,  když prováděla údajně šetření v okolí bydliště.

Předmět žádosti:

  1. Žádám o informaci,  v kolik hodin bylo provádeno šetření a na kterém místě bydliště policistkou ………… a kolegou …………. dne 28.3.2017.
  2. Žádám o informaci, v kolik hodin byla oběť TČ  viděna panem ………..,  dne 27. 3. 2017,  jak se bez problémů pohybuje na zahradě, bez límce na krku, který ji předepsal lékař a  jméno a příjmení osoby, která pana ………. informovala,  že oběti  TČ lékař předepsal  límec,  jak uvedl policistce ………….  při šetřením na místě  údajně u oběti TČ, což se toho dne na místě činu,  žádné šetření PČR F-M neprovádělo a vzniklo  podezření  pro vytváření falešných důkazů a k ovlivňování svědků.
  3. Žádám o informaci, v kolik hodin byla oběť TČ viděna ……………., dne 23.3.2017, jak šla oběť TČ dokonce  pěšky kolem ní a že neměla límec na krku a dokonce šla vzpřímeně a s úsměvem a  jméno a příjmení osoby, která paní ………….. informovala, že  oběť TČ má od lékaře nařízeno nosit  na krku límec,  jak uvedla policistce ………… a je podezření,  pro vytváření falešných důkazů a že došlo k ovlivňování svědků.
  4. Žádám o informaci, že policistce …….. paní …………….. sdělila,  že  oběť dokonce vyvolává bezdůvodně spory, že vyhrožuje  a že najíždí dokonce do dětí a do jejich vnoučat a že je oběť TČ vulgární a arogantní,aby bylo žadatelce poskytnuta informace, který

-den, měsíc, roka čas, kdy páchala žadatelka to, co je uvedeno ve výše uvedeným úřednímzáznamem policistkou …………….

-den, měsíc a rok, kdybyly spory řešeny,

-jméno a příjmení ,kdo spory řešil a kdo byl obviněn a potrestán

Pokud je oběť TČ obviněna musí mít  PČR F-M  důkazy na oběť TČ, že se skutečně dopustila výše uvedených činů, což  určitě PČR F-M má a musí mít nespočet důkazů, protože kvůli pomluvám věc odložila a tak pro PČR F-M nebude žádný problém žadatelce informace poskytnout, protože co na oběť TČ paní ………… prohlásila,  jsou velice závažná obvinění a  PČR F-M musí poskytnout žadatelce veškeré informace, pro další obranu  proti vymyšleným a křivým obviněním, proti zneužívání pravomoci policistky ………….., která bez ověření  vyhotovila na oběť falešná obvinění a podílela se na ovlivňování svědků, aby oběť TČ poškodila.

  1. Žádám o informaci, že  policistce …………  paní  …………….., sdělila, že oběť TČ vyvolává spory o

- jaké spory se jedná,

- den, měsíc, roka čas, kdy byly spory vyvolány,

-den, měsíc a rok, kdy byly řešeny,

- jméno a příjmení, kdo spory řešil a kdo byl obviněn a potrestán

 Pokud je oběť TČ obviněna, musí mít  PČR F-M  důkaz, že se  oběť TČ skutečně  takto chovala, že něčím  provinila a proč takto činila, což  určitě PČR F-M má a musí mít nespočet důkazů, když kvůli tomu věc odložila a tak pro PČR F-M nebude žádný problém žadatelce informace poskytnout,  protože co na oběť TČ paní ………. prohlásila,  jsou velice závažná obvinění a proto musí PČR F-M žadatelce poskytnout veškeré informace, pro další obranu  proti vážnému obvinění  uvedeno v úředním záznamu policistky ………….., která bez ověření  na oběť TČ popisuje  falešná obvinění a svědčí o tom, že došlo k  ovlivňování svědků, aby oběť TČ poškodila.

Důvod žádosti:

Oběť TČ …………… a její právní zástupce má podezření, že šetření policistka provedla za jiným účelem, protože se s  rodinou ……….,  panem …………., rodinou ……….. a rodinou násilníka ………… a  ostatními okolními sousedy  policistka ………… dobře zná,  ne jednou byla viděna jak navštívila  výše uvedené rodiny před kritickým dnem 19.3.2017 a také dobře ví, že násilník ………. s  okolními sousedy je nerozlučný kamarád, kteří  denně  na sebe navzájem čekají a předávají si  vzácné zboží, možná pocházející z trestné činnosti, což také nasvědčuje zvýšený počet osob v místě bydliště, zvýšený počet motorových vozidel, zvýšený počet organizovaných dětských skupin, učeni svými rodiči  provádět šikanu na oběti TČ u kterých se zvyšuje agresivita a že oběť TČ je znevažována nejen  PČR F-M, kteří přijímají bez ověření různá obvinění a pomluvy a  přispívají s okolními organizovanými skupinami rodinných klanů, aby  společníkovi a kamarádovi …………, napomohli  již podruhé, aby  unikl trestnímu stíhání.

Policistka ………….. a její údajně šetření v místě, které není zřejmé o které místo se jedná,  protože oběť TČ ani její manžel ………. žádné šetření neviděli  že by policistka ……..na místě násilného činu, ani v blízkém okolí něco šetřila. Policistka ……… a její úmysl byl veden zásadně   proti oběti TČ za účelem, aby rodina násilníka ……….. a jeho příbuzní a známí, mohli dál oběti TĆ způsobovat bolest, psychické trauma , stresy a umožnila jim dál na oběti TČ cizopasit, aby ji přivodili smrt.

Dále uvádím:

Je neslučitelné, aby vyšetřování PČR F-M násilného činu takto svévolně  policistka ………….. postupovala a legalizovala závažný trestný čin, který mohl  skončit smrtí.

To že se okolní sousedé  dozvěděli, před šetřením policistky, že má oběť TČ od lékaře předepsaný límec je trestuhodné a postižitelné.

Od nahlášení TČ na  PČR F-M dne 19.3.2017,  která nezahájila základní pátrací kroky na místě spáchaného násilí, že  prý není nutností, že očividně došlo k ovlivňování  svědků, kteří se před šetřením policistky ………. dne 28.3.2017 neměli  jak  dozvědět jinak než od policistky …………,  že zvlášť zranitelné oběti TČ, lékař  předepsal nosit límec a že utrpěla mnohočetné kontuze a další zranění a proto,  žadatelka musí a bude postupovat dle TŘ podle toho,  jak bude  PČR F-M  žádost o poskytnutí informace posouzena a když nebude oběti TČ vyhověno , bude ještě  pro důkaz, kdo informoval svědky,  žádat ještě  o informace  Nemocnici ve F-M, zda ona nezneužila své pravomoci úřední osoby a ode dne 19.3.2017 sdělila lékařské tajemství na  oběť TČ,  okolním sousedům, aby oběť TČ věděla na koho má podat trestní oznámení za zneužití jejího postavení, jako oběť TČ a jako svědek TČ.

Dále pak pokud paní ………… řekla policistce …………….., to co v úředním záznamu uvedla, bude mít možnost si to zopakovat u soudu, jako věrná kamarádka  okolních sousedů, hlavně rodiny ………….,  kteří  se spolupodílejí na společných podezřelých aktivitách  několikrát denně v pravidelných hodinách s ostatními okolními sousedy a navzájem na sebe  netrpělivě čekají, bez kterých se denně co se zde paní …………… přistěhovala nemůže obejít, aby si mohla se sousedy  předávat vzácné zboží, které může pocházet i trestné činnosti, nebo pro ně  posílají svoje vnoučata i na čtyřkolkách.

Co se týká sousedských vztahů,  tak  paní …………….. jen zopakovala vše tak, co v předešlých výpovědích sousedi na oběť TČ policistce ……………. údajně vypověděli, což vše nasvědčuje tomu, že po přistěhování násilníka TČ ……………..  mají toho opravdu  hodně společného a tak se domluvili, že budou společně týrat oběť TČ a začali ji šikanovat, znevažovat, zastrašovat,  obviňovat, aby Oběť TČ donutili zapojit se do jejich sousedských podivných vazeb mnohočetných organizovaných skupin  rodinných klanů bývalých členů KSČ, které nelze přehlídnou a které slouží, aby oběť TČ uštvali a přivodili smrt, protože se oběť TČ odmítá  zapojit do jejich podezřelých činností a častých výjezdů do okolních ulic a obcí  a děje se  tak,  jak je publikováno a sdělováno v médiích, včetně oznámení oběti TČ  ochrannými složkami států, včetně sdělení mezinárodních organizací, že se jedná o organizovaný zločin, který musí být odhalen a  potrestán.

Předmět žádosti:

  1. Žádám o informaci  o kopii záznamu telefonického hovoru  ze dne 6.4.2017 s uvedením  hodiny a uvedením telefonního čísla, že policistka …………. opětovně telefonicky volala zvlášť zranitelné oběti TČ a ptala se na její zdravotní stav,  zdali je ještě v léčení a u jakého lékaře a že byla arogantní až agresivní a že ji to nemusí zajímat.

Důvod žádosti:

Policistká ……….. a její neschopnost něco vyšetřovat, pro její  očividnou neznalost zákonů o PČR, pro její vytváření falešných  úředních záznamů z telefonických hovorů, které považuje za vyšetřování, což je nepřijatelné a trestuhodné.

To že vyšetřování  PČR F-M spočívalo jen v telefonování je nezákonné, ale policistka  ……….. má pravděpodobně  hodně důkazu, že to co napsala v úředních záznamech je pravdivé a kdykoliv i svědci které údajně vyslechla mají jak prokázat a dokázat, včetně častých telefonických hovorů  s oběti TČ a( který byl uskutečněn jen jednou s oběti TČ policistkou ……….. i  když telefonní hovory nemůžou nikdy  nahradit řádné vyšetřování, ani nahradit žádné pátrací kroky a ani neposkytují žádné zásadní důkazy pro odhalení pachatele TČ natož k odložení věci,   ale poskytují důkaz, že došlo k znevažování oběti TČ, že jednání  policistů z PČR F-M  z obvodního oddělení,  včetně policistů z PČR F-M  z ul. Beskydské, bylo záměrně zaměřeno poškodit oběť TČ a opakuje se jejich protiprávní jednání, jak v roce 2012, kdy oběť TČ  byla účastná  jako oznamovatelka trestných činů a taktéž stejně šikanována, křivě obviňován a znevažována  PČR F-M policistou ………. a policistou ………, který také povrhnul vyhotovený falešný úřední záznam, aby jej nevědomky oznamovatelka  podepsala a aby se usvědčila  a stejně  nezákonně postupovali a vyhotovovali  falešné telefonní hovory za účelem  psychického nátlaku a křivého obvinění , za účelem s ní udělat  psychicky nemocnou osobu, aby nemohla dál oznamovat závažné trestné činy. 

Je prokázané, že si policistka ……… řádně a svědomitě neplnila své povinnosti, která jsou ji dána zákonem o PČR, nepostupovala v souladu s trestním řádem, neučinila všechna potřebná šetření a opatření k odhalení skutečnosti nasvědčující tomu, že byl spáchán trestný čin směřující ke zjištění jeho pachatele v souvislosti se spáchaným násilím dne 19.3.2017 ………. s pokusem o vraždu,  ignorovala zákony a její cíl způsobit a  poškodit oběť TČ, kterou stále znevažovala, ponižovala  a dělala  s ní bezcitnou a bezcharakterní osobu na kterou si jen vymýšlela, včetně  telefonických hovorů, kde poukazovala na odmítavý postoj oběti TČ i když oběť TČ ………..,  se vždy chovala a dodnes chová slušně,  je čestná , ochotná pomoci a vždy se chovala v mezích zákona, podřídila se PČR F-M k odhalení pachatele TČ,  což by byla sama proti sobě,  neignorovala žádné požadavky  PČR F-M, ale byla již podruhé PČR F-M podvedena policisty, včetně  policistkou …………, která se k oběti TČ chovala, jak by oběť TČ byla pachatel a ne oběť TČ a vše  nasvědčuje tomu, že ovlivňovala svým jednáním postup vyšetřování  a ovlivnila negativně  i výsledek  případu, který ve všech směrech očividně  zneužila.

Žadatelka tyto informace potřebuje pro další obranu proti spáchaného násilí, které PČR F-M nezákonně bez důkazu odložila a  je povinnosti PČR F-M, aby zajistila potřebné  důkazy pro objasnění případu, který musí být řádně prošetřen a všechny úkony provedeny tak jak zákon o PČR  nařizuje musí být důkazy  vedeny ve spise a zaznamenány tak, aby byly čitelné, prokazatelné a tím použitelné a k dispozici těm, kteří požádají o poskytnutí informace,  aby nesloužily jen pro špatný náhled na oběť TČ, jako  důkazu kvůli  tomu že byl schválně popsán negativně nestačí, aby ve spise figurovaly jen lži a vytvořené falešné důkazy, promlčené rozsudky a tvrzení, že jedna paní povídala, je takové jednání  vysoce společensky nebezpečné, neboť jde o porušení základních práv oběti TČ, které PČR F-M zneužila.

Pokud PČR F-M neposkytne informaci kvůli tomu, že nemá důkazy, které musela mít  a dodnes musí prokázat, pro rozhodnutí o odložení věci, které slouží proto, aby nesloužili jen vytvořené falešné důkazy a  křivá obvinění , ale pro PČR F-M sloužily jako nevina násilníka TČ, aby dosáhli pošlapat čest a  náhled na oběť TČ Alenu Musilovou i když došlo k  zásahu do práva na její spořádaný život, nebo do práva  ponižujícího zacházení v tomto případě příslušníky PČR F-M, protože neprovedli  důležité  procesní úkony, dopustili se tak trestného činu poškozování cizích práv podle ust. § 209 TZ (kdo jinému způsobí vážnou újmu na právech tím, že uvede někoho v omyl, nebo využije něčího omylu….), které  ovlivnilo  rozhodnutí k odhalení  pachatele trestného činu ………, který nebyl kvůli korupci doposud potrestán.

Oběť TČ ……….. připomíná PČR F-M, že nikdy  se žádných  přestupků nedopustila, což svědčí důkaz (založeno ve spise),  žádné trestné činy také nespáchala, důkazem toho je promlčený rozsudek č,j. ……… ze dne 14.11.2014,  který je protiprávně založen ve spise oběti TČ komisařkou ………, který nesouvisí s přímým dějem spáchaného trestného činu  s ublížením na zdraví ……….  na zvlášť zranitelné …………… a který byl různě chápan, překrucován a zneužit.  

Z důvodů, že  jde o závažný trestný čin křivého obvinění okolních sousedů uvedeno policistkou ………….ve výše uvedeným  úředním záznamu a podezřelým šetřením, která je vázána slibem a zákony ČR, která bez zábran a beztrestně ponižovala oběť TČ, že  spory dokonce vyvolala nedávno to znamená, před datem 8.4.2019,  aniž by si to ověřila, nezajímala se a  neprovedla základní vyšetřovací kroky, vytvářela falešné důkazy, které uváděla  v úředních záznamech, že  měla oběť TČ  provádět spory ihned po spáchaném násilí  dne 19.3.2019, kdy  byla oběť TČ v tak zoufalém stavu (svědčí důkaz) a že ještě  dokonce najížděla osobním autem  na auto snachy rodiny ……, když vyjížděla z jejich pozemku a že má oběť psychické problémy.

To že povinný subjekt  PČR, je povinen informace  žadatelce bez výhrad, spekulací a v rámci běžné správní činnosti,  včas, zdarma  a řádně poskytnout, je uvedeno v zákoně č. 106/1999 Sb. a v Listině základních práv a svobod.“                                   

Povinný subjekt žádost řádně posoudil, dne 7. listopadu 2019 Vám zaslal dokument, kterým prodloužil lhůtu pro vyřízení žádosti (vedeno pod č. j. KRPT………….). Dále konstatuje, že Vámi požadované informace k bodům ad. 1 až ad. 7 nejsou informacemi, které by byly ve smyslu § 3 odst. 3 zákona InfZ jakkoliv zaznamenány.

Povinný subjekt dále sděluje, že část Vašeho dokumentu, v němž popisujete činnosti a další skutečnosti, které se týkají jednání policistů, ve kterém spatřujete rozpor s právními předpisy, není vyřizován s ohledem na obsah v režimu InfZ. Byl postoupen na odbor vnitřní kontroly krajského ředitelství.

vytisknout  e-mailem