Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Žádost o informace týkající se používání váh na vážení vozidel

Žádost o informace dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím – sdělení 

Dne 16. 5. 2019 zaslal žadatel XXX, na Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje přes e-podatelnu žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon č. 106/1999 Sb.).
Ve své žádosti žádál o zodpovězení následujících otázek:

1) Má Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje, dále jen KŘPKK, vlastní nebo zapůjčené váhy k realizaci vážení vozidel?
2) Od kdy má tyto váhy KŘPKK k dispozici?
3) Kdo je výrobce zařízení a o jaký typ zařízení se jedná a jaké je číslo certifikátu o schválení typu?
4) Kolik bylo těmito váhami provedeno vážení v jednotlivých letech od doby, kdy tyto váhy
má KŘPKK k dispozici?
5) Při kolika váženích bylo zjištěno porušení předpisů (přetížení) v jednotlivých letech od doby, kdy tyto váhy má KŘPKK k dispozici?
6) Jaká byla pořizovací cena těchto vah? Byly na pořízení použity prostředky z rozpočtu EU - Evropského fondu? Jaký je plný název fondu a projektu? Jaké je číslo projektu?
7) Kolik stojí roční servis a kalibrace těchto vah?
8) Jaké jsou rozměry a rozsah měřeni tohoto technologického celku vah? Prosím uveďte výšku, šířku a délku jednotlivých součástí tohoto celku (samotné “desky” snímače hmotnosti, vyrovnávací “podložky” a případně další součásti) a rozsah měření a to v jednotkách SI.
9) Kdo prováděl specifikaci pro pořízení vah? Pokud nebyly váhy pořizovány samostatně, ale jako součást rozsáhlejšího celku, kdo prováděl specifikaci tohoto celku?
10) Kdo přebral od dodavatele tyto váhy nebo celek?

Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje jako povinný subjekt Vám k Vašim otázkám sděluje následující informace:

1) Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje má vlastní váhy k realizaci vážení vozidel.
2) Váhy jsou k dispozici od listopadu 2018.
3) Výrobcem zařízení je firma: Tenzováhy s.r.o. IČ: 48393789, typ zařízení: PW-10, Certifikát o schválení typu č. TCM 128/04-4103.
4) Od listopadu 2018 bylo provedeno kontrolní vážení celkem ve 13 případech.
5) Porušení bylo zjištěno celkem v jednom případě.
6) Váhy byly soutěženy jako součást vybavení při pořizování celého speciálního vozidla pro silniční kontroly. Celá zakázka byla vysoutěžena v částce 5 805 967 Kč. Prostředky byly použity z rozpočtu Evropského fondu pro regionální rozvoj, konkrétně se jedná o Projekt EU č. 100 25 32 25  - Zintenzivnění bezpečnostních opatření v daném prostoru, zejména v oblasti drogové kriminality a dalších projevů kriminality páchané v dopravě.
7) Váhy jsou v záruce, roční servis nestojí žádné finanční prostředky. Deset let nestojí kalibrace žádné finanční prostředky.
8) Desky snímače hmotnosti jsou o rozměrech: V 470 mm, Š 20 mm, D 768 mm. Rozsah snímání Max 10000/20000 kg. Rozměr jednotlivé vyrovnávací podložky je V 19 mm, Š 760 mm, D 2000 mm.
9) Specifikaci vah i jednotlivých celků prováděli pověření pracovníci Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje.
10) Celé vozidlo jako celek přebírali pověření pracovníci Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje.

Zpracovala: mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

vytisknout  e-mailem