Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o informace sdělení k firmě

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost o informace – odpověď

Žádost likvidátora o poskytnutí součinnosti

Žadatel podal žádost podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“), ve které se domáhá následujících informací, cituji: 

„Usnesením Krajského soudu v Ostravě ze dne ……… čj. ……… jsem byla jmenována likvidátorem společnosti ……… "v likvidaci", IČ …….. sídlem …………, zapsané v obchodním rejstříku Krajského soudu v Ostravě, (dále jen „společnost“). 

V souvislosti se jmenováním likvidátorem provádím zjišťování majetkové situace společnosti a dalších informací důležitých pro likvidaci.

S ohledem na výše uvedené Vás tímto dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím žádám o poskytnutí součinnosti; tímto Vás prosím o sdělení:

- zda společnost vystupuje v jakémkoliv trestním řízení jako poškozený;

- zda společnost vystupuje v jakémkoliv trestním řízení jako obviněný;

- zda společnost Policii ČR oznamovala odcizení majetku společnosti;

- případných dalších důležitých informací, které by mohly vést ke zjištění majetku společnosti.“

Povinný subjekt Vaši žádost posoudil, přičemž bylo z doloženého usnesení zjištěno, že jste byla jmenovaná likvidátorem dané společnosti. S ohledem na to, že likvidátor nabývá působnosti statutárního orgánu, není důvod požadované informace neposkytnout. Sdělujeme Vám, že dotazovaná společnost nevystupuje v jakémkoliv trestním řízení v žádném Vámi uváděném procesním postavení (poškozený, obviněný), ani jako oznamovatel trestného činu.

vytisknout  e-mailem