Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb.

Žadatel zkoumá policií prověřovanou kauzu 

Věc: žádost o poskytnutí informace v souladu se zákonem č. 106/1999Sb. o svobodném přístupu k informacím,  a v souladu se zákonem č. 2/1993Sb. o svobodném přístupu k informacím – nestranně a pravdivě, v souladu se zákonem č. 141/1961Sb. Tr.řádu a v souladu se zákonem č. 1/1993Sb. Ústavy ČR. Ve věci úkonu Příslušníků Policie ČR, Krajské ředitelství Libereckého kraje.

Vážení,

 Tuto žádost o poskytnutí informace činím, na základě, nesrovnalosti, poskytovaných informací, které mají  charakter porušení zákona č. 2/1993Sb.  Listiny základních práv a svobod, nestrannosti a pravdivosti odpovědí, při porušení zákona č. 1/1993Sb. Ústavy ČR, při porušení, zákona č. 120/2001Sb. Exekučního řádu , při porušení služebního zákona a zákona č. 106/1999Sb. O svobodném přístupu k informacím, při nezákonné manipulaci s informacemi s úmyslem přivodit omyl a veřejně sdělovat , nepravdivé informace.

Zda byla  příslušnici Policie ČR, KŘP LK, Kanceláře ředitele oddělení prevence, XX , vedoucí   oddělení  tisku  a  prevence , plnit zákonné povinnosti – úřední povinnosti a poskytovat informace , pravdivě a nestranně na základě skutečného stavu v souladu se zákony České republiky a EU.

  1. Zda byli poskytnuty, zpracovatelem, informace , Policistou ČR, KŘP LK, XX, podáním, poskytnuté informace, pod čj. KRPL-17535-1/ČJ-2021-1800PI-IB-JK ze dne 1.3.2021, poskytla informace v souladu se zákonem a skutečným stavem věci.

  1. Zda byla  příslušnici Policie ČR, KŘP LK, Kanceláře ředitele oddělení prevence, XX , vedoucí   oddělení  tisku  a  prevence , plnit zákonné povinnosti – úřední povinnosti a poskytovat informace , pravdivě a nestranně na základě skutečného stavu.

  1. Zda si byli, příslušníci policie ČR, činní u KŘP LK, ÚO Semily , obvodní oddělení Semily , vědomi, že jim nebyli soudním exekutorem,  a vykonatelem, předložené  písemnosti   - K otázce 1. 2

Policistům byly na místě probíhající exekuce předloženy potřebné písemnosti (exekuční příkaz, rozsudek OS Semily pod čj. 10 C 12/2017-134),

 kde rozsudek předložený , neprokazuje, že měl soudní exekutor, zákonné oprávnění – zákonné pověření  k exekuční činnosti- a to usnesení okresního soudu v Semilech, pod čj. 7EXE1469/2018-12 a příslušníci Policie ČR, neoznačili, jaký exekuční příkaz byl  příslušníkům, Policie ČR, předložen tj. označení čísla jednacího.

  1. Zda bylo příslušníky Policie ČR, zaznamenáno zajištěno , pod čj. KRPL-17535-1/ČJ-2021-1800PI-IB-JK ze dne 1.3.2021, zjištěno a zaznamenáno, že soudní exekutor,XX, neměl ke své činnosti,  vyklizení domu čp. 506, zákonné oprávnění  , na základě vykonatelného titulu 7EXE1469/2018-12, opatřený doložkou právní moci a vykonatelnosti, Okresního soudu v Semilech.

  1. Kde se nalézá , záznam- telefonického rozhovoru učiněného dne 8.10.2020, s e soudním exekutorem  učiněný na PČR KŘP LK ,  že bude dne 8.10. činit úkony u domu č. 506, 513 01 Semily- Podmoklice –proti osobě XX,  a  poskytnutí kopie tohoto záznamu.

  1.   Z čeho čerpala zpracovatelka- odpovědi na informaci , přesně uvést , zdroj- zákon , listinu č.j., označení osoby  na otázku 1.4-Zda byli Příslušníci Policie ČR, služebního čísla XX a č. XX , Obvodního oddělení Semily, nabádání, některou úřední osobou, aby proti nezákonné činnosti, soudního exekutora nezasahovali, telefonicky, e. mailem   a to i vedoucích pracovníků PČR Semily.

Na odpověď

K otázce 1. 4

O nezákonnou činnost exekutora se nejednalo. Policisté svou činnost vykonávali v souladu ze zákonem

 ,, že se nejednalo o nezákonnou  činnost, soudního exekutora a že policisté  svou činnost vykonávali v souladu se zákonem.

  1.  Z čeho čerpala zpracovatelka- odpovědi na informaci , přesně uvést , zdroj- zákon , listinu č.j., označení osoby  na otázku č.5 ve znění- K otázce 1. 5  Zda byli Příslušníci Policie ČR, služebního čísla 320268 a č. 311596 , Obvodního oddělení Semily, nabádání, některou úřední osobou, aby proti nezákonné činnosti, soudního exekutora nezasahovali, telefonicky, e. mailem   a to i  úředních osob soudních – Okresní soud Semily – soudní exekutor,XX

A to odpověď- ve znění:

O nezákonnou činnost exekutora se nejednalo. Policisté svou činnost vykonávali v souladu ze zákonem.

  1. Zda bylo ze strany , Policie ČR KŘP LK, kanceláře ředitele, prověřováno, nezákonná činnost, některých příslušníků, policie, kteří nadržovali, organizovanému zločinu- při neplnění zákonné povinnosti,   zneužívání pravomoci úředních osob, soudních exekutorů.

  1. Zda byli, všichni příslušníci, policie ČR, činní u PČR KŘP LK, proškolení, že všichni soudní exekutoři, musí předložit, vykonatelný titul, opatřený doložkou právní moci a vykonatelnosti,  rozhodnutí soudu , že soudní exekutor, byl pověřen k exekuční činnosti a to nevyjímaje i soudního exekutora XX  , exekuční úřad Beroun.

  1. Zda byl, některým vedoucím pracovníkem  Policie ČR, KŘP LK, kanceláře ředitele, vydán pokyn, že o nezákonné činnosti příslušníků, Policie ČR, ve spojení s činností 8 a9 /10 2020 soudního exekutora XX 015, Exekutorský úřad Beroun , bude tento státní orgán, poskytovat nepravdivé informace – a zatajovat důkazy o nezákonné činnosti.

  1. Zda byli všichni Příslušníci Policie ČR, proškoleni, že soudní exekutoři, mohou zahájit svoji činnost, pouze na základě, veřejné listiny- zákonného pověření soudem a to vykonatelné- listiny musí být, opatřeny doložkou právní moci a vykonatelnosti.  

Odpovědi naleznete v "souvislostech".

12. 5. 2021
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem