Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Žádost o informace podle zákona 106/1999 Sb.

Dotaz k prověřování údajného padělání veřejné listiny. 

Tazatel se obecně i konkrétně dotazuje na postup policistů při prověřování údajného padělání veřejné listiny, kterého se měl dopustit zaměstnanec okresního soudu. Jeho otázky naleznete v příloze v souvislostech.
 

Dne 23. 9. 2019 jsme prostřednictvím elektronické podatelny Krajského ředitelství policie Libereckého kraje obdrželi soubor Vašich otázek označených body 1.1. až 1.19, na které Vám poskytujeme odpovědi v režimu zákona o svobodném přístupu k informacím č. 106/1999 Sb.

K otázce 1.1

Krajské ředitelství policie Libereckého kraje stejně jako územní odbor Policie ČR v Semilech na základě vlastních poznatků, trestních oznámení i podnětů jiných osob a orgánů, na jejichž podkladě lze učinit závěr o podezření ze spáchání trestného činu, činí veškerá opatření a šetření k odhalení skutečností nasvědčujících tomu, že byl spáchán trestný čin a směřující ke zjištění jeho pachatele a takto činí v souladu s platnými právními předpisy.

K otázce 1.2

V této otázce je třeba požádat o vyjádření Okresní státní zastupitelství v XX, které je podle zákona o svobodném přístupu k informacím č. 106/1999 Sb. rovněž samostatným povinným subjektem, který na základě žádostí občanů poskytuje za subjekt státní zastupitelství informace o své činnosti a svém působení.

K otázce 1.3

Obvodní oddělení policie Semily pod č.j. ORSM-791/TČ-2006-14, věc prověřovalo a  dospělo k závěru, že neexistují skutečnosti, které by ho opravňovaly zahájit úkony trestního řízení. Věcí se rovněž z podnětu pana XX zabývaly nadřízený Katastrální úřad pro XX kraj,  Český úřad zeměměřický a katastrální -  odbor kontroly a dohledu se sídlem v Praze a ty rovněž neshledaly na postupu podřízených orgánů žádné pochybení nebo protiprávní jednání. Postup policejního orgánu obvodního oddělení policie Semily několikrát přezkoumal dozorující okresní státní zástupce a následně i krajský státní zástupce Krajského státního zastupitelství v XX,  a ani ti neshledali v postupu policejního orgánu pochybení nebo snad protiprávní jednání. O těchto skutečnostech jste byl písemně vyrozuměn naším dopisem ze dne 15.9.2011 evidovaným pod čj. ORSM-791-22/TČ-2006-14 jako zmocněnec pana XX.

K otázce 1.4

Při zpracování a zasílání odpovědí žadatelům o informace postupují policisté Krajského ředitelství policie Libereckého kraje  včetně policisty XX podle zákona o svobodném přístupu k informacím č. 106/1999 Sb., který dává povinnému subjektu zákonnou možnost zasílat odpovědi na doručovací adresu žadatele tak, jak postupuje povinný subjekt Krajské ředitelství policie Libereckého kraje při vyřizování Vašich dotazů.

K otázce 1.5

Spis OS XX vedený pod č.j. 3C 148/87 policisté obvodního oddělení policie v Semilech nezajišťovali, protože získali dostatečné množství jiných důkazních listin pro posouzení prověrky oznámeného údajného pozměnění a padělání rozsudku OS XX vedeného pod č.j. 3C 148/87. Postup policistů dozoroval příslušný státní zástupce, který doplnění spisového materiálu nepožadoval a ani neměl k postupu policistů v této věci žádné výhrady.

K otázce 1.6

Krajské ředitelství policie Libereckého kraje stejně jako územní odbor Policie ČR v Semilech na základě vlastních poznatků, trestních oznámení i podnětů jiných osob a orgánů, na jejichž podkladě lze učinit závěr o podezření ze spáchání trestného činu, činí veškerá opatření a šetření k odhalení skutečností nasvědčujících tomu, že byl spáchán trestný čin a směřující ke zjištění jeho pachatele a takto činí v souladu s platnými právními předpisy.

K otázce 1.7

Při zpracování a zasílání odpovědí žadatelům o informace postupují policisté Krajského ředitelství policie Libereckého kraje podle zákona o svobodném přístupu k informacím č. 106/1999 Sb., který dává povinnému subjektu zákonnou možnost zasílat odpovědi na doručovací adresu žadatele tak, jak postupuje povinný subjekt Krajské ředitelství policie Libereckého kraje při vyřizování Vašich dotazů.

K otázce 1.8

Obvodní oddělení policie Semily pod č.j. ORSM-791/TČ-2006-14, věc prověřovalo se závěrem, že neexistují skutečnosti, které by ho opravňovaly zahájit v této souvislosti jakékoliv úkony trestního řízení. Věcí se rovněž z podnětu pana XX zabývaly nadřízený Katastrální úřad pro XX kraj, Český úřad zeměměřický a katastrální -  odbor kontroly a dohledu se sídlem v Praze,  a ty rovněž neshledaly na postupu podřízených orgánů žádné pochybení nebo protiprávní jednání. Postup policejního orgánu obvodního oddělení policie Semily několikrát přezkoumal dozorující semilský okresní státní zástupce a následně i krajský státní zástupce Krajského státního zastupitelství v Hradci Králové,  a ani ti neshledali v postupu policejního orgánu pochybení nebo snad protiprávní jednání. O těchto skutečnostech jste byl písemně vyrozuměn naším dopisem ze dne 15.9.2011 evidovaným pod čj. ORSM-791-22/TČ-2006-14 jako zmocněnec pana XX. To, že by se policista XX dopouštěl jakékoliv nezákonnosti ve své službě,  nám známo není. Pokud máte relevantní informace o tom, z čeho ho podezříváte, sdělte je věcně příslušnému orgánu,  tedy Generální inspekci bezpečnostních sborů.

K otázce 1.9

Obvodní oddělení policie Semily pod č.j. ORSM-791/TČ-2006-14 věc prověřovalo se závěrem, že neexistují skutečnosti, které by ho opravňovaly zahájit v této souvislosti jakékoliv úkony trestního řízení. Věcí se rovněž z podnětu pana XX zabývaly nadřízený Katastrální úřad pro Liberecký kraj, Český úřad zeměměřický a katastrální -  odbor kontroly a dohledu se sídlem v Praze,  a ty rovněž neshledaly na postupu podřízených orgánů žádné pochybení nebo protiprávní jednání. Postup policejního orgánu obvodního oddělení policie Semily několikrát přezkoumal dozorující semilský okresní státní zástupce a následně i krajský státní zástupce Krajského státního zastupitelství v Hradci Králové,  a ani ti neshledali v postupu policejního orgánu pochybení nebo snad protiprávní jednání. O těchto skutečnostech jste byl písemně vyrozuměn naším dopisem ze dne 15.9.2011 evidovaným pod čj. ORSM-791-22/TČ-2006-14 jako zmocněnec pana XX. To, že by se policisté XX a XX dopouštěli jakékoliv nezákonnosti ve své službě,  nám známo není. Pokud máte relevantní informace o tom, z čeho je podezříváte, sdělte je věcně příslušnému orgánu tedy Generální inspekci bezpečnostních sborů.

K otázce 1.10

Jak jsme Vás již informovali, obvodní oddělení policie v Semilech okolnosti vzniku zápisu do LV 1687 Katastrálního úřadu XX prověřilo se závěrem, že neexistují skutečnosti, které by ho opravňovaly zahájit v této souvislosti jakékoliv úkony trestního řízení. Věcí se rovněž z podnětu pana XX zabývaly nadřízený Katastrální úřad pro XX kraj, Český úřad zeměměřický a katastrální -  odbor kontroly a dohledu se sídlem v Praze,  a ty rovněž neshledaly na postupu podřízených orgánů žádné pochybení nebo protiprávní jednání. Postup policejního orgánu obvodního oddělení policie Semily několikrát přezkoumal dozorující semilský okresní státní zástupce a následně i krajský státní zástupce Krajského státního zastupitelství v Hradci Králové,  a ani ti neshledali v postupu policejního orgánu pochybení nebo snad protiprávní jednání. O těchto skutečnostech jste byl písemně vyrozuměn naším dopisem ze dne 15.9.2011 evidovaným pod čj. ORSM-791-22/TČ-2006-14 jako zmocněnec pana XX.

K otázce 1.11

Připomínáme, že obvodní oddělení policie v Semilech okolnosti vzniku zápisu do LV 1687 Katastrálního úřadu XX prověřilo se závěrem, že neexistují skutečnosti, které by ho opravňovaly zahájit v této souvislosti jakékoliv úkony trestního řízení. Věcí se rovněž z podnětu pana XX zabývaly nadřízený Katastrální úřad pro XX kraj, Český úřad zeměměřický a katastrální -  odbor kontroly a dohledu se sídlem v Praze,  a ty rovněž neshledaly na postupu podřízených orgánů žádné pochybení nebo protiprávní jednání. Postup policejního orgánu obvodního oddělení policie Semily několikrát přezkoumal dozorující semilský okresní státní zástupce a následně i krajský státní zástupce Krajského státního zastupitelství v Hradci Králové,  a ani tyto orgány neshledaly v postupu policejního orgánu pochybení nebo snad protiprávní jednání. O těchto skutečnostech jste byl písemně vyrozuměn naším dopisem ze dne 15.9.2011 evidovaným pod čj. ORSM-791-22/TČ-2006-14 jako zmocněnec pana XX.

K otázce 1.12

Nezbývá nám než znovu konstatovat, že obvodní oddělení policie v Semilech okolnosti vzniku zápisu do LV 1687 Katastrálního úřadu XX prověřilo se závěrem, že neexistují skutečnosti, které by ho opravňovaly zahájit v této souvislosti jakékoliv úkony trestního řízení. Věcí se rovněž z podnětu pana XX zabývaly nadřízený Katastrální úřad pro Liberecký kraj, Český úřad zeměměřický a katastrální -  odbor kontroly a dohledu se sídlem v Praze,  a ty rovněž neshledaly na postupu podřízených orgánů žádné pochybení nebo protiprávní jednání. Postup policejního orgánu obvodního oddělení policie Semily několikrát přezkoumal dozorující semilský okresní státní zástupce a následně i krajský státní zástupce Krajského státního zastupitelství v Hradci Králové,  a ani ti neshledali v postupu policejního orgánu pochybení nebo snad protiprávní jednání. O těchto skutečnostech jste byl písemně vyrozuměn naším dopisem ze dne 15.9.2011 evidovaným pod čj. ORSM-791-22/TČ-2006-14 jako zmocněnec pana XX.

K otázce 1.13

Obvodní oddělení policie v Semilech okolnosti vzniku zápisu do LV 1687 Katastrálního úřadu XX prověřilo se závěrem, že neexistují skutečnosti, které by ho opravňovaly zahájit v této souvislosti jakékoliv úkony trestního řízení. Věcí se rovněž z podnětu pana XX zabývaly nadřízený Katastrální úřad pro XX kraj, Český úřad zeměměřický a katastrální -  odbor kontroly a dohledu se sídlem v Praze,  a ty rovněž neshledaly na postupu podřízených orgánů žádné pochybení nebo protiprávní jednání. Postup policejního orgánu obvodního oddělení policie Semily několikrát přezkoumal dozorující semilský okresní státní zástupce a následně i krajský státní zástupce Krajského státního zastupitelství v Hradci Králové,  a ani ti neshledali v postupu policejního orgánu pochybení nebo snad protiprávní jednání. O těchto skutečnostech jste byl písemně vyrozuměn naším dopisem ze dne 15.9.2011 evidovaným pod čj. ORSM-791-22/TČ-2006-14 jako zmocněnec pana XX. Z uvedeného vyplývá, že jsme naší prověrkou současně neshledali ani žádné důvody k tomu, abychom pana XX nebo paní XX  z čehokoliv protizákonného v této souvislosti podezřívali.

K otázce 1.14

Obvodní oddělení policie v Semilech okolnosti vzniku zápisu do LV 1687 Katastrálního úřadu XX prověřilo se závěrem, že neexistují skutečnosti, které by ho opravňovaly zahájit v této souvislosti jakékoliv úkony trestního řízení. Věcí se rovněž z podnětu pana XX zabývaly nadřízený Katastrální úřad pro XX kraj, Český úřad zeměměřický a katastrální -  odbor kontroly a dohledu se sídlem v Praze,  a ty rovněž neshledaly na postupu podřízených orgánů žádné pochybení nebo protiprávní jednání. Postup policejního orgánu obvodního oddělení policie Semily několikrát přezkoumal dozorující semilský okresní státní zástupce a následně i krajský státní zástupce Krajského státního zastupitelství v Hradci Králové,  a ani ti neshledali v postupu policejního orgánu pochybení nebo snad protiprávní jednání. O těchto skutečnostech jste byl písemně vyrozuměn naším dopisem ze dne 15.9.2011 evidovaným pod čj. ORSM-791-22/TČ-2006-14 jako zmocněnec pana XX. Z uvedených důvodu  jsme dospěli k jednoznačnému závěru, že se paní XX nedopustila žádného protiprávního jednání.

K otázce 1.15

Ano, znovu potvrzujeme, že obvodní oddělení policie v Semilech okolnosti vzniku zápisu do LV 1687 Katastrálního úřadu XX  prověřilo se závěrem, že neexistují skutečnosti, které by ho opravňovaly zahájit v této souvislosti jakékoliv úkony trestního řízení. Věcí se rovněž z podnětu pana XX zabývaly nadřízený Katastrální úřad pro Liberecký kraj, Český úřad zeměměřický a katastrální -  odbor kontroly a dohledu se sídlem v Praze,  a ty rovněž neshledaly na postupu podřízených orgánů žádné pochybení nebo protiprávní jednání. Postup policejního orgánu obvodního oddělení policie Semily několikrát přezkoumal dozorující semilský okresní státní zástupce a následně i krajský státní zástupce Krajského státního zastupitelství v Hradci Králové,  a ani ti neshledali v postupu policejního orgánu pochybení nebo protiprávní jednání.

K otázce 1.16

Obvodní oddělení policie v Semilech okolnosti vzniku zápisu do LV 1687 Katastrálního úřadu XX prověřilo se závěrem, že neexistují skutečnosti, které by ho opravňovaly zahájit v této souvislosti jakékoliv úkony trestního řízení. Věcí se rovněž z podnětu pana XX zabývaly nadřízený Katastrální úřad pro Liberecký kraj, Český úřad zeměměřický a katastrální -  odbor kontroly a dohledu se sídlem v Praze,  a ty rovněž neshledaly na postupu podřízených orgánů žádné pochybení nebo protiprávní jednání. Postup policejního orgánu obvodního oddělení policie Semily několikrát přezkoumal dozorující semilský okresní státní zástupce a následně i krajský státní zástupce Krajského státního zastupitelství v Hradci Králové,  a ani ti neshledaly v postupu policejního orgánu pochybení nebo snad protiprávní jednání. O těchto skutečnostech jste byl písemně vyrozuměn naším dopisem ze dne 15.9.2011 evidovaným pod čj. ORSM-791-22/TČ-2006-14 jako zmocněnec pana XX.

K otázce 1.17

Obvodní oddělení policie v Semilech okolnosti vzniku zápisu do LV 1687 Katastrálního úřadu XX prověřilo se závěrem, že neexistují skutečnosti, které by ho opravňovaly zahájit v této souvislosti jakékoliv úkony trestního řízení. Věcí se rovněž z podnětu pana XX zabývaly nadřízený Katastrální úřad pro XX kraj, Český úřad zeměměřický a katastrální -  odbor kontroly a dohledu se sídlem v Praze,  a ty rovněž neshledaly na postupu podřízených orgánů žádné pochybení nebo protiprávní jednání. Postup policejního orgánu obvodního oddělení policie Semily několikrát přezkoumal dozorující semilský okresní státní zástupce a následně i krajský státní zástupce Krajského státního zastupitelství v Hradci Králové,  a ani ti neshledali v postupu policejního orgánu pochybení nebo snad protiprávní jednání. O těchto skutečnostech jste byl písemně vyrozuměn naším dopisem ze dne 15.9.2011 evidovaným pod čj. ORSM-791-22/TČ-2006-14 jako zmocněnec pana XX. Vámi jmenovaní policisté věc řádně prověřili a učinili na základě prověrky adekvátní závěry, se kterými jste byl opakovaně písemně seznámen.

K otázce 1.18

Takové informace o tom, že by policisté územního odboru Semily napomáhali ke spáchání trestného činu nemáme,  a pokud Vy takovými informacemi disponujete, obraťte se s nimi prosím přímo na věcně příslušnou Generální inspekci bezpečnostních sborů.

K otázce 1.19

Protože Vaše dotazy svým obsahem  zpochybňují samotný akt zápisu do LV 1687 Katastrálního úřadu XX, shrneme pro Vás a  znovu zopakujeme důležitá fakta. Obvodní oddělení policie v Semilech okolnosti vzniku zápisu do LV 1687 Katastrálního úřadu XX prověřilo se závěrem, že neexistují skutečnosti, které by ho opravňovaly zahájit v této souvislosti jakékoliv úkony trestního řízení. Věcí se rovněž z podnětu pana XX zabývaly nadřízený Katastrální úřad pro Liberecký kraj, Český úřad zeměměřický a katastrální -  odbor kontroly a dohledu se sídlem v Praze,  a ty rovněž neshledaly na postupu podřízených orgánů žádné pochybení nebo protiprávní jednání. Postup policejního orgánu obvodního oddělení policie Semily několikrát přezkoumal dozorující semilský okresní státní zástupce a následně i krajský státní zástupce Krajského státního zastupitelství v Hradci Králové,  a ani ti neshledali v postupu policejního orgánu pochybení nebo snad protiprávní jednání. O těchto skutečnostech jste byl písemně vyrozuměn naším dopisem ze dne 15.9.2011 evidovaným pod čj. ORSM-791-22/TČ-2006-14 jako zmocněnec pana XX. Vámi jmenovaní policisté věc řádně prověřili a učinili na základě prověrky adekvátní závěry, se kterými jste byl opakovaně písemně seznámen.

5. 11. 2019
por. Bc. Ivana Baláková
Oddělení tisku a prevence
Česká Lípa

                                                                                 

                                                                                              

                                                                                


 

vytisknout  e-mailem