Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o informace ke spisové službě

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost a odpověď: 

Žádá se poskytnout informace o interních předpisech, metodických podkladech, instrukcích a rozkazech, které by měly umožňovat nazývat celé série (řady) přípisů policejního orgánu jediným číslem jednacím, což vede k nepřehlednosti spisové agendy. Máme za to, že podle metodiky ministerstva vnitra je třeba každou písemnost označovat jedinečným identifikátorem, co policejní orgán nečiní. Metodika ministerstva nebo konkrétní postup policejního orgánu nejsou správné. Informace se žádá poskytnout ve lhůtě dle zákona č. 106/1999 Sb. Žádá se poskytnout veškeré podklady k věci se vztahující a nacházející se v dispoziční sféře policejního orgánu.“

Povinný subjekt Vám po posouzení žádosti jako odpověď sděluje, že výkon spisové služby v podmínkách Policie České republiky je upraven pokynem policejního prezidenta č. 170 ze dne 2. listopadu 2015, spisový řád, ve znění pozdějších změn.

Uvedený služební předpis (včetně jeho příloh) byl žadateli poskytnut. Jelikož tento služební předpis doznává změn, není dálkovým způsobem zveřejněn.

vytisknout  e-mailem