Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o informace k výslechovým místnostem

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost a odpověď:

Znění žádosti:

dovoluji s Vás tímto požádat v souladu se zák. č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, o poskytnutí informací ohledně speciálních  výslechových místností využívaných pro výslechy dětských svědků v obvodu Vašeho krajského ředitelství:

a) kolik má Vaše krajské ředitelství SVM a kde se nacházejí

b) fotografie předmětných výslechových místností.

Důvodem mé žádosti je skutečnost, že momentálně píšu diplomovou práci na téma  „Zvláštnosti výslechu dětí“ a pro potřeby této práce mapuji výskyt SVM na území České republiky. Pokud by to bylo možné, preferovala bych poskytnutí informací v elektronické podobě.“.

Povinný subjekt žádost posoudil a jako odpověď na ni nejprve k písmenu a) žádosti sděluje, že v působnosti Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje je možno využívat celkem 7 specializovaných komplexů pro práci s dětskými svědky a oběťmi trestné činnosti. Tyto specializované komplexy se nacházejí v Krnově, Frýdku-Místku, Třinci, Havířově, Ostravě-Zábřehu a 2 specializované komplexy se nacházejí v Opavě.

Jako odpověď na požadavek uvedený v písmenu b) žádosti žadateli zaslav přílohu dokumentu -fotografie některých výslechových místností, kterými povinný subjekt k datu žádosti disponoval. Ve smyslu § 2 odst. 4 InfZ se povinnému subjektu neukládá pro účely vyřízení žádosti o informace povinnost vytvářet nové informace (v tomto případě fotografie), naopak dle tohoto ustanovení povinnost poskytovat informace se netýká vytváření nových informací. Z toho důvodu jsou Vám poskytnuty pouze ty fotografie výslechových místností, kterými Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje v současné době disponuje a byly tedy pořízeny již dříve (před doručením Vaší žádosti).

vytisknout  e-mailem