Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o informace k rozhodnutí o stížnostech

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost zněla:

„Prostřednictvím svého zmocněnce podávají žadatelky tuto

žádost o informace ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

I.

Policie České republiky, jako státní orgán, představuje povinný subjekt podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb.

Ve smyslu uvedeného zákona žadatelky žádají povinný subjekt o sdělení informace, jak bylo příslušným nadřízeným orgánem (státním zástupcem) rozhodnuto o stížnostech směřujících proti usnesení policejního orgánu Policie ČR, Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, územního odboru …, č. j. … ze dne …, o odložení trestní věci … .

Žadatelky rovněž žádají povinný subjekt o zaslání kopií rozhodnutí nadřízeného orgánu (státního zástupce) o stížnostech.

V případě, že o výše popsaných stížnostech dosud nebylo rozhodnuto, žádají tímto žadatelky povinný subjekt o sdělení informace, kdy končí lhůta pro rozhodnutí o stížnostech. Žadatelky v takovém případě žádají povinný subjekt o zaslání rozhodnutí o stížnostech, jakmile o těchto bude rozhodnuto.

II.

Vzhledem k tomu, že na požadované informace se nevztahuje žádný ze zákonných důvodů pro neposkytnutí ve smyslu § 8a a § 15 zákona č. 106/1999 Sb., ani jiný ze zákonných důvodů pro neposkytnutí informace, očekáváme poskytnutí těchto informací v zákonném termínu, tedy ve lhůtě nejpozději do 15 dnů ode dne přijetí žádosti.“

Odpověď:

Povinný subjekt žádost posoudil a poskytuje Vám následující informace. Stížnosti proti usnesení o odložení věci (č. j. …) byly dne … předloženy Okresnímu státnímu zastupitelství …. O stížnostech nebylo dosud rozhodnuto. Jelikož se jedná o dotaz týkající se budoucí činnosti jiného povinného subjektu, který navíc vykonává dozor nad zachováním zákonnosti v přípravném řízení, lze se pro bližší informace obrátit přímo na Okresní státní zastupitelství … . Pro úplnost uvádíme, že podle § 2 odst. 4 InfZ se povinnost poskytovat informace netýká dotazů na budoucí rozhodnutí.

vytisknout  e-mailem