Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Žádost o informace k prověřování oznámení

Žadatel se domáhá o informace dle zákona č. 106/1999 Sb. 

Dne 17. 01. 2020 byla Krajskému ředitelství policie Karlovarského kraje doručena osobním podáním na Územním odboru v Chebu žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „ zákon č. 106/1999 Sb.“), která se týkala informací o prověřování oznámení vedeného u shora uvedeného policejního orgánu pod č. j. XXX.

Žadatel požadoval sdělení, zda bylo či nebylo prověřování podání v dané věci ukončeno a pokud ano k jakému datu a jakým způsobem, a v případě ukončení prověřování žadatel požadoval poskytnutí kopií rozhodnutí policejního orgánu o ukončení prověřování a veškerých znaleckých posudků (pokud byly vyhotoveny).

Žadateli bylo sděleno, že prověřování bylo policejním orgánem ukončeno vyhotovením Odevzdání věci k projednání přestupku podle ustanovení § 159a odst. 1 písm. a) trestního řádu, a to včetně informace jakého dne došlo k jeho vyhotovení. Kopie uvedeného dokumentu Odevzdání věci k projednání přestupku byla žadateli poskytnuta v anonymizované podobě po vyloučení osobních údajů třetích osob. Kopie znaleckého posudku nebyla žadateli vzhledem k rozsahu a povaze osobních údajů v něm obsažených poskytnuta.

Současně bylo povinným subjektem vydáno rozhodnutí o částečném odmítnutí žádosti podle zákona č. 106/1999 Sb. z důvodu ochrany osobních údajů a práv třetích osob.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí

vytisknout  e-mailem