Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o informace k policistovi

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost o informace – odpověď

Žadatel žádá o sdělení informací k policistovi

Žadatel podala žádost podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“), ve které se domáhá následujících informací, cituji: 

„1. Žadatel dle zákona o svobodném přístupu i informacím č. 106/1999 Sb. (dále jen INFZ) požaduje přímé poskytnutí následujících informací ve smyslu § 6/2 INFZ:

2. Sdělení informací, zdali u příslušníka pana ……….., provedena pro přijetí a službu v bezpečnostním sboru byla, Zákonem předvídaná kontrola osobních charakteristik (osobní, resp. osobnostní způsobilosti). A to kdy a s jakým výsledkem? (Žadatel se táže vzhledem k informacím obsaženým v usnesení č.j. KRPT- ………………..

3. Povinný subjekt budiž upozorněn, že vzhledem k judikátu nejvyššího správního soudu …………., podle nějž nejde o tzv. citlivý údaj. Viz bod 18: „V nyní projednávané věci se však o citlivý údaj nejedná, povinný subjekt není povinen zacházet s touto informací dle § 13 ochrosů a její poskytnutí nelze odmítnou s odkazem na § 8A SVINF. povinný subjekt naopak v souladu s čl. 17 odst. 1 až 5 LPS a svobod § 2 SVINF má povinnost požadovanou informaci poskytnout.“

U Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje není pan …………….., zařazen.

vytisknout  e-mailem