Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o informace k podjatosti

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost a odpověď: 

„Žádost o informace:

Nárok na vyšetření mimo příslušný kraj: Jako poškozený a svědek v případě …, žádám sdělit, zda-li mám právní nárok požadovat, aby se danou záležitostí zabývalo jiné policejní oddělení v jiném kraji, s ohledem na obavy z podjatosti a zajištění nestranného vyšetřování?

Postup při vyšetřování trestných činů úředních osob: Při telefonickém rozhovoru dne …. jsem byl informován, že ….. Proto žádám o vysvětlení postupu, proč obvodní oddělení v Třinci odmítá … a proč …? Sdělte , jestli je tento postup OO v Třinci legitimní.

Sdělte kdo se zabývá podjatosti OO v Třinci, na …a rovněž na které jsem ….

K dotazům č. 1 a č. 3:
Povinný subjekt Vám tímto poskytuje k požadovanému veškeré zaznamenané informace, přičemž konstatuji, že dle  § 3 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, se informací pro účely tohoto zákona rozumí jakýkoliv obsah nebo část v jakékoliv podobě, který je určitým způsobem zaznamenán. Ve smyslu § 2 odst. 4 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, se povinnost poskytovat informace netýká dotazů na názory, budoucí rozhodnutí a vytváření nových informací. Ve vztahu k Vámi uváděné podjatosti existuje zaznamenaná informace, a to ….. Ten mj. obsahoval rovněž sdělení, že podle § 157 odst. 2 písm. a) trestního řádu je státní zástupce oprávněn na policejním orgánu vyžadovat k přezkumu i spisy v nichž nebyly zahájeny úkony trestního řízení.

K dotazu č. 2:
K tomu npor. Bc. D. Kaleta uvedl „S oznamovatelem bylo dohodnuto, že ….“

Doprovodná informace: Některé informace byly anonymizovány z důvodu ochrany osobních práv. 

vytisknout  e-mailem