Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o informace k osobám policistů

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost o informace – odpověď

Žadatelka žádá o sdělení informací k osobám policistů

Žadatelka podala žádost podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“), ve které se domáhá informací k osobám policistů, cituji: 

„Vážení, v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb., v platném znění Vás žádám o poskytnutí níže uvedených informací:

1.O jména policistů, kteří dne ………. ve ……… hod. přijeli do lokality ………, stáli před  RD č.p………, a č.p…….- SPZ 7T4 07-53 a dne …………….. v …….. hod. -SPZ 9T9 69-28, přijeli do  lokality ………….. a stáli před RD č.p. ……… a navštívili majitelé RD a není nám známo, že by se v této lokalitě stal nějaký trestný čin a žádám o informaci proč zde a za jakým cílem, zde opětovně policisti začali jezdit, protože žadatelka se znovu obává o svůj život a život svých blízkých.

2. O jaký závažný trestný čin se jednalo v této lokalitě u výše uvedených RD, když museli přijet policisté, kteří navštívili majitelé výše uvedených RD, protože v případě žadatelky i když došlo k trestnému činu ublížení na zdraví, tak PČR F-M a Ostrava  na  místo trestného činu nepřijeli vyšetřovat  i když jim to zákon nařizuje.

3. O jméno nadřízeného policisty, který vyslal policejní orgán dne ……… a dne ……….. na výše uvedené adresy a jméno oznamovatelů, kvůli kterému z velmi  vážných důvodů, musela policejní hlídka přijet.

4. O poskytnutí informací, jak dlouho trvala cesta policistů na přivolané místo oznamovatelů a majitelů RD, výše uvedené lokality od služebny PČR F-M dne …………. a dne ……….

Tyto informace potřebuje žadatelka pro další postup obrany, proti policejnímu násilí.

Požadované informace zašlete v zákonné stanovené lhůtě ode dne přijetí žádosti.“

 1) Dne ……. v ………. hodin se v lokalitě …………… nacházeli policisté OEČ …………. a …………. se služebním vozidlem SPZ 7T4 0753. Dne …………..v čase …….. hodin se v této lokalitě nacházeli policisté OEČ ………. a OEČ ……….. se služebním vozidlem 9T9 6928.

2) - 3) Tito policisté neprováděli šetření v souvislosti s trestným činem ani přestupkem. Policisté tedy nebyli na místo přivoláni žádným oznamovatelem.

4) Z důvodu absence takovéhoto oznámení nelze určit Vámi požadovaný časový úsek.

Povinný subjekt může v rámci InfZ poskytovat pouze ty informace, které jsou určitým způsobem zaznamenány. To vyplývá z § 3 odst. 3 InfZ. Povinnost poskytovat informace se naopak podle § 2 odst. 4 InfZ netýká mj. vytváření nových informací. Povinný subjekt tedy nedisponuje zaznamenanou informací o podezření ze spáchání trestného činu v daném místě a čase, ke kterému by byla vyslána hlídka Policie ČR.

vytisknout  e-mailem