Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Žádost o informace k odstraněným přechodům pro chodce

46221/2020 

Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje (dále též „povinný subjekt") obdrželo dne 4. května 2020 Vaši žádost podanou podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon č. 106/1999 Sb.“). Předmětem Vaší žádosti byl požadavek na informování o zrušení čtveřice přechodů pro chodce na silnici č. I/35 v Hranicích.

K Vaší žádosti Vám ve smyslu § 3 odst. 6 zákona č. 106/1999 Sb. sděluji, že v roce 2014 provedl povinný subjekt revizi všech přechodů pro chodce na silnicích I. tříd v celém Olomouckém kraji. Na nevyhovující přechody pro chodce s požadavkem na jejich odstranění byli upozorněni jejich vlastníci (města a obce). V průběhu času byla část přechodů pro chodce stavební úpravou přestavěna do normového stavu, ale některé přechody pro chodce do dnešního dne zůstaly beze změn, a to v rozporu se současnou normou ČSN 73 6110 Projektování místních komunikací. S ohledem na tuto skutečnost tedy silniční správní úřad na silnicích I. tříd – Krajský úřad Olomouckého kraje, odbor dopravy a silničního hospodářství, stanovil jejich zrušení.

V příloze Vám předkládám dokument, který povinný subjekt v souvislosti s věcí eviduje, a to požadavek z roku 2014 na odstranění dopravního značení u nevyhovujících přechodů pro chodce.

Tímto povinný subjekt vyřídil Vaší žádost ze dne 4. května 2020, která byla podána podle zákona č. 106/1999 Sb.

vytisknout  e-mailem