Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Žádost o informace - dopravní nehody v konkrétním úseku

Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje, Lannova 26, 370 74 České Budějovice (dále jen „Krajské ředitelství“) jako povinný subjekt obdrželo prostřednictvím datové schránky, dne 16. srpna 2021 žádost o poskytnutí informace ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „žádost“), žadatele P.  Š.

Žadatel se domáhá informací, citace:

  • počet dopravních nehod ve smyslu ustanovení § 47 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, na místní komunikaci Dukelská v katastrálním území České Budějovice 6, na křižovatce pozemních komunikací Dukelská a Budovcova, jež nastaly od 1. 1. 2018 do 16. 8. 2021 a ve vztahu ke kterým bylo postupováno jejich účastníky dle § 47 odst. 3 písm. b) shora uvedeného právního předpisu,
  • odhadovaná výše újmy (postačí odhad učiněný policejním orgánem), k níž došlo v souvislosti
    s uvedenými dopravními nehodami.“

    Podle ustanovení § 6 zákona č. 106/1999 Sb., pokud žádost o poskytnutí informace směřuje k poskytnutí zveřejněné informace, může povinný subjekt co nejdříve, nejpozději však do sedmi dnů, místo poskytnutí informace sdělit žadateli údaje umožňující vyhledání a získání zveřejněné informace, zejména odkaz na internetovou stránku, kde se informace nachází.

    Povinný subjekt sdělil žadateli následující: Informace týkající se dopravních nehod na území České republiky tedy počet nehod, detailech a příčinách na konkrétním místě naleznete na veřejně dostupných internetových stránkách https://nehody.cdv.cz. Tento portál je veřejně přístupný pro všechny, tedy i pro žadatele. Na stránkách v sekci „Statistiky“ po zadání údajů (podmínek) lze požadované údaje vyhledat. Informace se aktualizují jednou měsíčně.

    Policie České republiky zveřejňuje na internetových stránkách https://nehody.cdv.cz/ veškeré dopravní nehody dle § 47 zákona č. 361/2000 Sb., zákon o provozu na pozemních komunikacích a o změně některých zákonů (dále jen „zákon o pozemních komunikacích“). Policie České republiky je povinna zadokumentovat dopravní nehody, pokud naplnily některou z podmínek uvedenou v § 47 odst. 4, odst. 5 zákona o pozemních komunikacích. V ostatních případech Policie České republiky nemá zákonnou povinnost zadokumentování, a to i v případě, že byla Policie České republiky na místo přivolána.

    K datu podání žádosti jsou na internetových stránkách zveřejněny informace do 31. července 2021.

    Od 1. srpna 2021 do 16. srpna 2021 krajské ředitelství eviduje na křižovatce pozemních komunikací Dukelská a Budovcova v Českých Budějovicích jednu dopravní nehodu s odhadovanou výší škody na majetku v součtu 110 000,- Kč.

vytisknout  e-mailem