Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o informace

Žadatel podal žádost o informace ohledně stanovišť měření rychlosti. 

Žadatel podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím (dále jen „InfZ“), ve které žádá o informace ohledně stanovišť měření rychlosti v působnosti Městské policie Třinec, cituji:

„Vážení,
ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Vás laskavě žádám o kopii dokumentu:
Stanoviště měření rychlosti v působnosti MP Třinec ze dne …….  - včetně příloh a dále kopii žádosti MP Třinec, která Vašemu stanovisku – souhlasu předcházela.“

Odpověď:
Povinný subjekt žádost posoudil a po zjištění, k jaké věci se Vaše žádost vztahuje, konstatoval, že lze poskytnout následující informace.

V příloze poskytujeme požadovaný dokument Stanoviště pro měření rychlosti v působnosti Městské policie Třinec ze dne ……., evidovanou pod č.j.: ……., a to včetně přílohy.

K části žádosti „a dále kopii žádosti MP Třinec, která Vašemu stanovisku – souhlasu předcházela.“ Vám poskytujeme informaci, že povinný subjekt, nedisponuje žádnou žádostí Městské policie Třinec, která by předcházela určení míst k měření rychlosti. Stanoviště pro měření rychlosti byla dopravním inspektorátem  Třinec územního  odboru  Frýdek-Místek krajského ředitelství určena v souladu s § 79a zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), přičemž toto ustanovení nepředpokládá obligatorně podanou žádost ze strany městské policie.

vytisknout  e-mailem