Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o informací k policistům

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost o informace – odpověď

Žadatel žádá o sdělení informací k policistům

Žadatel podala žádost podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“), ve které se domáhá následujících informací, cituji: 

„Domáhám se o poskytnutí informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů a žádám tímto o poskytnutí záznamu pořízeném policejní hlídkou v Havířově na ulici dne 6.9.2019 na ulici dělnickáod 1:20 do 2:00 hod ráno. Pro upřesnění mohu identifikovat pouze jednoho ze členů hlídky, jehož číslo na uniformě je 330117, druhý policista mi své číslo nesdělil i přesto, že jsem jej o to požádal.

Tato žádost se týká záznamu z policejního vozu i kamer obou členů policejní hlídky, a to včetně pořízených fotografií fotogr a veškeré dokumentace souvisejícím s řešením přestupku.

Dále bych prosil informace týkající se obou policistů, jejich jména, hodnosti, odbornou praxi a zda-li měli v minulosti nějaké kázeňské přestupky či tresty.“

Povinný subjekt Vaši žádost posoudil a sděluje, že záznamy z kamer ze služebních vozidel krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje se uchovávají maximálně po dobu 30 dnů. Tato skutečnost Vám byla sdělena již v rámci vyřizování předchozí Vaší žádosti.

K druhé části dotazu Vám povinný subjekt sděluje, že policista s OEČ 330117 – vrchní asistent ……., je zařazen na oddělení hlídkové služby Karviná územního odboru Karviná krajského ředitelství s délkou služebního poměru od roku 2016. Druhý policista s OEČ 326680 – vrchní asistent ……….., je zařazen na oddělení hlídkové služby Karviná územního odboru Karviná krajského ředitelství s délkou služebního poměru od roku 2014. Policistům nebyly uloženy kázeňské tresty pro kázeňské přestupky.

vytisknout  e-mailem