Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o informace

Žadatel zažádal o informace ke konkrétnímu spisu – Úřední záznam o podání vysvětlení. 

Žadatel podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím (dále jen „InfZ“), ve které žádá o informace ke konkrétnímu úkonu, cituji:

„V souladu s ust. § 13 zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, si Vás tímto dovoluji požádat o:

•           zaslání podaného vysvětlení ze dne ..., citovaného ve vyrozumění ze dne ... pod č.j. ... a to pokud možno v neanonymizované podobě (se zachováním  všech údajů), neboť tato výpověď má být užita jako důkaz v řízení před soudem. Toto vysvětlení jsem již žádal ústně dne ..., výpověď mi však byla předložena pouze k nahlédnutí.

•           Zaslání podaného vysvětlení žádám v písemném vyhotovení do 5 dnů od podání této žádosti na níže uvedenou adresu.“

Povinný subjekt žádost posoudil a po zjištění, k jaké věci se Vaše žádost vztahuje, konstatuje, že požadované informace lze poskytnout pouze z části.

Pro úplnost povinný subjekt nejprve uvádí, že požadovaný dokument „Úřední záznam o podání vysvětlení“ evidovaný pod č. j. … od … byl sepsán dne .. a nikoliv dne …, jak uvádíte ve své žádosti. K tvrzení, že dne … Vám bylo umožněno nahlédnutí do spisu, pak bylo zjištěno, že toto nahlédnutí Vám konkrétně policejním orgánem umožněno nebylo.

Jako částečnou odpověď Vám pak v příloze poskytujeme výše zmiňovaný dokument ze dne… evidovaný pod č. j. … „Úřední záznam o podání vysvětlení“. Jelikož obsahem poskytnutého dokumentu jsou i osobní údaje a projevy osobní povahy, byla v souladu s § 8a InfZ provedena částečná anonymizace textu.

Neposkytnutí anonymizovaných údajů je předmětem rozhodnutí o částečném odmítnutí žádosti (vedeno pod č. j. …).

vytisknout  e-mailem