Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o informace

Žadatel zažádal o poskytnutí kopie dokumentu. 

Žadatel podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím (dále jen „InfZ“), ve které žádá o kopii dokumentu, cituji:

„Opětovně se na Vás obracím - v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím ve znění pozdějších předpisů – s žádostí o poskytnutí čitelné kopie - „…“ ( aby listina byla zcela jasně čitelná, a to včetně jejího záhlaví ), včetně vyjádření, jelikož Vámi zaslaný dokument je v záhlaví zcela nečitelný a Vámi zaslaný popis skutkového stavu šetření v rámci zaslaného „… končí slovy“ vyjádření připojím samostatně“, ovšem toto jste dosud nezaslal - který se týkal řešení zjištěných pochybení policisty …, t.č. … obv. odd. … - ve věci vedení trestního stíhání mé osoby, a to na základě zjištěných výsledků prošetření stížnosti proti postupu polic. orgánu – č.j. …
Žádám Vás o zaslání onoho „samostatného vyjádření“.

Povinný subjekt žádost řádně posoudil a po zjištění, k jaké věci se Vaše žádost vztahuje, konstatoval, že se jedná o zcela totožnou žádost, kterou jsme od Vás přijali dne …, taktéž prostřednictvím datové schránky. K žádosti jsme řádně v zákonem stanovené lhůtě odpověděli poskytnutím požadovaných informací, kterými disponujeme, a to včetně elektronického souboru obsahujícího naskenovaný čitelný dokument – … (vedeno pod č. j. …). Přesto Vám tento dokument znovu zasíláme v příloze a dále považujeme za nutné sdělit následující skutečnosti.

Tento dokument neobsahuje žádné další záhlaví, o kterém v žádosti hovoříte. Byl zpracován elektronicky (v podstatě vyplňováním příslušných předdefinovaných polí) v rámci informačního systému …, což je na dokumentu i uvedeno. V této podobě byl z tohoto systému vytisknut a následně zaevidován do spisu vedeného pod č. j. …. Nejedná se tedy o standardní typ dokumentu (jako např. tato částečná odpověď), na kterém by bylo v záhlaví uvedeno označení příslušného útvaru nebo organizačního článku Policie ČR. Výstupy (dokumenty) z tohoto elektronického informačního systému jsou jednotné bez ohledu na konkrétní zařazení policisty.

Na tomto dokumentu je pouze ručně dopsáno „č. j. …“, kdy číslice „…“ za pomlčkou označuje pouze pořadové číslo onoho dokumentu v jednacím protokolu spisu. Zpětně nelze ovlivnit skutečnost, v jaké míře čitelnosti (tlak na pero, tvar číslic) je tento údaj ručně zapsán. Čitelnější podoba tohoto zápisu již proto nemůže být poskytnuta. Tato může být nahrazena právě výše uvedeným sdělením.

K aktuálně vyřizované žádosti, konkrétně od věty „...Vámi zaslaný popis skutkového stavu šetření v rámci zaslaného „… končí slovy“ vyjádření připojím samostatně“, ovšem toto jste dosud nezaslal…. Žádám Vás o zaslání onoho „samostatného vyjádření…“, sdělujeme, že se žádost žadatele částečně odmítá z důvodu neexistence požadovaného „samostatného vyjádření“. Rozhodnutí o částečném odmítnutí žádosti je Vám zasláno souběžně.

vytisknout  e-mailem