Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o informace

Žadatel zažádal o informace ke konkrétnímu spisu. 

Žadatel podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím (dále jen „InfZ“), ve které žádá o informace ke konkrétnímu spisu, cituji:

„1. Žadateli byl v minulých dnech do datové schránky Žadatele doručen záznam o využívání údajů v registru osob ve smyslu ust. § 14 zákona č. 111/2009 Sb., o základních registrech, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „Záznam“), jehož obsahem jsou informace, které orgány veřejné moci se během uplynulého kalendářního roku 2017 na Žadatele při jejich činnosti dotazovaly a proč.
2. Ze Záznamu přitom mj. vyplývá, že v agendě „… - Policie České republiky“ se z důvodu „…“ dne … v … na Žadatele dotazoval subjekt OVM „… - Ministerstvo vnitra“.
3. Na základě těchto informací lze přitom dovodit, že skutečným subjektem, jež se na Žadatele dotazoval, byl nadepsaný policejní útvar, a to nejspíše ve věci vedené tímto pod sp. zn. …..
4. Žadatel tímto zdvořile žádá nadepsaný policejní útvar coby povinný subjekt o poskytnutí dále uvedených informací ve smyslu ustanovení § 13 a násl. zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „Zákon o svobodném přístupu k informacím“) a jejich zaslání do datové schránky Žadatele:
a. proč (z jakého skutečného důvodu) se nadepsaný policejní útvar na Žadatele dotazoval, tj. zejména jaký je či má (měl) být právní poměr či procesněprávní vztah Žadatele k věci vedené nadepsaným policejním útvarem pod sp. zn …;
b. pro jaké a čí protiprávní jednání je či bylo nadepsaným policejním útvarem vedeno řízení sp. zn. …, tj. zejména proti jaké osobě je či bylo toto řízení vedeno, pro jaký skutek, jaká je dle nadepsaného policejního útvaru jeho právní kvalifikace a na základě jaké skutečnosti bylo jmenované řízení zahájeno;
c. v případě, že v řízení sp. zn. … bylo nadepsaným policejním útvarem již rozhodnuto, rovněž o zaslání kopie rozhodnutí, jímž bylo jmenované řízení ukončeno.
5. Budou-li obsahem žádaných informací i osobní údaje ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů a/nebo informace ve smyslu ustanovení § 11 odst. 6. Zákona o svobodném přístupu k informacím, je Žadatel srozuměn s tím, že tyto údaje budou nadepsaným policejním útvarem znečitelněny (anonymizovány), tak jak mu to Zákona o svobodném přístupu k informacím ukládá.“

Povinný subjekt po posouzení žádosti poskytuje následující odpověď:

K bodu 4.a. uvádíme, že společnost …, a.s. je ve spise č. j. … vedena jako právnická osoba – poškozený ve vztahu k mobilnímu telefonu značky Samsung Galaxy J3, který byl předmětem oznámení.
K bodům 4.b. a 4.c. souhrnně uvádíme, že v této věci nebylo vedeno řízení (ať již ve smyslu trestního nebo správního řízení). Z toho důvodu nedošlo k vydání formálního rozhodnutí, jímž by bylo řízení ukončeno.

vytisknout  e-mailem