Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o informace

Žadatel zažádal o poskytnutí informací k činnosti Policie ČR. 

Žadatel podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím (dále jen „InfZ“), ve které žádá o informace k činnosti Policie ČR, cituji:

„1. Prováděla Policie ČR v roce 2017 nějakou činnost zaměřenou na dodržování silničních předpisů na území obce … (zajímá nás zejména úsek komunikace … od km 1,5 po km 4,1 a úsek komunikace … od km 0 po km 0,2)? Pokud ano, o jakou činnost se jednalo?
2. Bylo–li prováděno měření rychlosti, kolikrát v roce 2017 bylo provedeno, ve které denní době to bylo (prosíme uvést v rozmezí kterých hodin to bylo).
3. Byly zjištěny nějaké přestupky? Pokud ano, kolik jich v roce 2017 bylo a jaké charakteru byly tyto přestupky.“

Povinný subjekt po posouzení žádosti poskytl následující odpověď:

Ad1) V obci …. prováděli v roce 2017 policisté z obvodního oddělení … územního odboru … krajského ředitelství v rámci každodenní hlídkové činnosti dohled nad silničním provozem na komunikacích … a …, a to zejména v době od … do … hodin. Jedná se o dobu, která je pro obec … z důvodu zvýšeného provozu kritická. Pro komplexnost odpovědi uvádíme, že dohled nad silničním provozem na výše uvedených komunikacích vykonávali v roce 2017 také policisté z dopravního inspektorátu …, a to ve … případech.

Ad2) V roce 2017 policisté dopravního inspektorátu … v rámci výkonu služby na předmětných komunikacích dohlíželi na dodržování nejvyšší povolené rychlosti v … případech. Měření rychlosti bylo prováděno zejména v době …, tedy v době od … do … hodin a v době od … do … hodin.

Ad3) V roce 2017 bylo v obci … policisty zjištěno … případů porušení zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích, z toho se v … případech jednalo o nedodržení nejvyšší povolené rychlosti. Další zjištěné přestupky se týkaly například nebezpečného způsobu jízdy, telefonování za jízdy, nepoužití bezpečnostních pásů a užití vozidla s nevyhovujícím technickým stavem.

vytisknout  e-mailem