Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o informací ke spisu

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost o informace – odpověď

Žadatelka žádá o sdělení informací ke spisu

Žadatel podala žádost podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“), ve které se domáhá následujících informací, cituji: 

„Žádám o informaci, čí podpis je připojen k poznámce „S řazením spisu souhlasím“ na listině  – viz příloha, která je nedílnou součástí žádosti.

Níže uvedenou žádost o informaci ze dne ……….. doplňuji ještě o druhou větu“

„… a z ustanovení kterého právního předpisu (uvést konkrétně, jde-li o nezveřejněný vnitřní předpis, pak i poskytnutí jeho úplného textu) plyne nutnost připojení takové „doložky“ k trestnímu spisu.“

Povinný subjekt Vaši žádost posoudil a sděluje k první části dotazu, že k poznámce „S řazením souhlasím“ je připojen podpis zástupce vedoucího …………….

K druhé části dotazu uvádíme, že připojení podpisu při odlišném řazení spisu vychází z čl. 79b odst. 6 pokynu policejního prezidenta č. 103/2013, kterým se upravuje postup při plnění některých úkolů policejních orgánů Policie České republiky v trestním řízení.

V tomto případě došlo k zaslání trestního spisu na Okresní státní zastupitelství v Opavě, proto nedošlo k vytvoření ukládací doložky. Souhlas s odlišným řazením spisu uvedený u obsahu spisu tak vycházel analogicky z výše uvedeného ustanovení.

Dále Vám zasíláme v příloze elektronický obraz závazného pokynu policejního prezidenta č. 103/2013.

vytisknout  e-mailem